Армейците правят фурор!
Започваме с реванша с Локо Москва...невероятен мач....сами вижте за какво става дума:
Драма, картони...всичко, от което един запалянко се нуждае

. Важното е че имаше щастлив край

. Бях в последната 5та урна при жребия за групите и изтеглих следната група:
АЗ Алкмаар
Андерлехт
Фенербахче
Днипро
ЦСКА
Нито най-леката, нито най-тежката. Фенербахче бяха най-неприятния от трета урна, докато АЗ Алкмаар бяха може би най-добрия водач, както и Андерлехт от тяхната урна. Плана ми беше да гоня трето място, като се промуша пред Днипро и Андерлехт/АЗ. Задължителното беше да бия Днипро, а от останалите отбори каквото взема. Първия амч бе гостуване на Андерлехт:
Андерлехт - ЦСКА 1:1(1:0 Влчек 10'; 1:1 Ескудеро 61'; Тодоров изгонен 81')
играч на мача: Дамиан Ескудеро
Те започнаха по-добре и поведоха с ранен гол, аз поизравних играта и логично стигнах до изравняване. Бях по-добрия отбор до края на мача, но отново мой изгонен играч бе причината да не стигна до победата.
ЦСКА - Фенербахче 3:1(1:0 Гъргоров 16'; 1:1 Семих 40'; 2:1 Юруков 52'; 3:1 Неи 83' - дузпа)
играч на мача: Демирел Волкан
Тука вече очаквах най-много хикс. Но уви. Смачках ги откъм игра. Те играха на контри, които обаче бяха мълнияносни и имаха страшно корава защита - нито една топка не достигна до Салихи през първото полувреме. Открих резултата с далечен удар(няма друг начин да им се вкара гол) на Бадема, чрез втората си контра в двубоя те изравниха. На полувремето видях, че с нисък нападател като Салихи, чиято сила е в краката, няма да стане, и пуснах здравия физически Неи и Данчо Юруков вместо Удоджи, като се надявах Данчо да реши мача с някой перфектно изпълнен пряк-свободен удар. Точно така стана. В 52' отново излязох с гол напред след перфектно изпълнен фаул от Данчо. До края продължих да мачкам противника и логично стигнах до трети гол, който също не падна от игра - Неи отбеляза дузпа и реши мача. Това чаках и се прибрах отзад и доиграх мача.
Днипро - ЦСКА 0:1(Зе Руи 90')
играч на мача: Дмитрий Лентсевич
Надиграха ме. През целия двубой бяха по-добрия отбор и незаслужено загубиха. Накрая тръгнаха да играят 4-2-4, и аз си помислих, че това е моят шанс с някоя контра да ги убия. Но те продължаваха да ме мачкат. В 83' пуснах Зе Руи вместо Данчо Юруков, който не можа да изпълни нито един пряк-свободен удар, а Зе Руи има много силен, плътен удар от дистанция. Така при една контра в последната минута от 5 минутното продължение, когато една отнета топка в защита стигна до Петре, той незабавно я изпрати към Гъргоров, който от централната линия с невероятен пас в коридор изведе идващият от дълбочина Зе Руи сам срещу вратаря и португалецът не остави никакъв шанс на Старцев - 0:1! Чудо! ЦСКА се класира напред преди домакинството си на АЗ!
ЦСКА - АЗ Алкмаар 3:1(1:0 Салихи 12' - дузпа; 2:0 Салихи 31'; 2:1 Дембеле 33', 3:1 Гъргоров 57'; 3:2 Ари 83')
играч на мача: Хамди Салихи
Преди този мач двата отбора бяха с по 7 точки на първите две места, но аз бях пръв по голова разлика и равенството напълно ме устройваше. Започнах много добре мача и с гол от дузпа на Салихи поведох рано рано, а след половин час игра отново Салихи пресече един пас в отбраната на АЗ, напредна сам срещу Ромеро и не му остави никакъв шанс - 2:0! Само 2 минути по-късно АЗ върнаха едно попадение чрез Муса Дембеле. В 57' Бадема разстреля Ромеро от границата на наказателното поле и вкара 3-ти гол за ЦСКА. Стадиона щеше да рухне. Мислените за аутсайдери армейци вървяха уверено към първото място! Тук върнах отбора малко по-назад, защото АЗ тръгнаха на принципа "всичко или нищо" и успяха да върнат едно попадение в 83', но силите не им стигнаха за повече. Армейците на първо място в своята група с 3 победи и 1 равенство! Така от началото на сезона в Купата на УЕФА ЦСКА има 6 победи, 1 равенство и 1 загуба!
На 1/16 финал ми се падна коравия руски колус Зенит, като първия мач е в Русия, а победителят ще играе срещу Динамо Загреб или Лацио. Мисля, че имам някакъв шанс.
П.П. Само да отбележа, че Салихи продължава да ме изумява...в 15 мача в лигата има 23 гола и в 25 мача във всички турнири 31 гола....просто уникат. Вече струва 3,700,000 евро :O .