Лица на играчи

Всичко свързано с FIFA Manager 2009
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
FIFA Manager БГ | BFL FIFAM 09 v1.0 | BFL FIFAM 09 v1.1
Публикувай отговор
valio7

Лица на играчи

Мнение от valio7 »

Мога ли по някакъв начин да променя лицата на играчите в играта, които излизат на снимка ?
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Re: Лица на играчи

Мнение от DoMiNaToR »

Има. Първо, намираш снимка на играча, правиш я да е с големина 160х160. Сейваш я във формат .tga (с Photoshop или GIMP).

Отваряш едитора и намираш играча, на който искаш да сложиш снимка. Гледаш в полето Portait File какво е името на файла.

Изображение

Слагаш готовата снимка в папката User > Picture и я преименуваш с името, което пише в едитора.

Ако има проблем или не разбираш нещо пиши.
valio7

Мнение от valio7 »

Благодаря много за всичко, но все пак има един проблем. Направих всичко: изрязох я, сложих прозрачен фон и я записвам във формат .tga Влизам в играта и ми го показва с бял фон... Когато отворих снимката във Фотошопа и там ми я показва с бял фон след като съм я записал в .tga Видях на някои правени играчи, че са с черен фон, но тогава си ми излиза черно. Не мога да разбера къде бъркам.

P.S. - Ако искаш, кажи да ти кача снимки да видиш. Благодаря отново :)
dakacska

Мнение от dakacska »

Слагаш готовата снимка в папката User > Picture и я преименуваш с името, което пише в едитора.

Ако има проблем или не разбираш нещо пиши.
Къде точно е тази папка където требва да бъдат поставени снимките ? в самата папка на играта имам папка User но в нея няма Picture ?
И да де и това с прозрачен фон и т.н.т обяснете малко по-подробно ако може че има мн млади и добри играчи които нямат снимки ;)
Последно промяна от dakacska на 21 Апр 2009 20:40, променено общо 1 път.
valio7

Мнение от valio7 »

Виж в art и pictures
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

В папката на играта е.

Изображение

П.П. Ако все пак нямаш, създай.
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

valio7 написа:Благодаря много за всичко, но все пак има един проблем. Направих всичко: изрязох я, сложих прозрачен фон и я записвам във формат .tga Влизам в играта и ми го показва с бял фон... Когато отворих снимката във Фотошопа и там ми я показва с бял фон след като съм я записал в .tga Видях на някои правени играчи, че са с черен фон, но тогава си ми излиза черно. Не мога да разбера къде бъркам.
dakacska написа:И да де и това с прозрачен фон и т.н.т обяснете малко по-подробно ако може че има мн млади и добри играчи които нямат снимки ;)
Ще потърся.
dakacska

Мнение от dakacska »

еми правя значи всичко както е посочено,но вместо да ми излезе снимката...като цъкна върху играча да видя профила му просто е изчезнало това лице...там рисуваното....няколко пъти пробвах с различни играчи....просто изчезва това графичното лице все едно еее играч там от детските формации
valio7

Мнение от valio7 »

Ето на мен как излиза

Изображение
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

Мисля че разбрах как става. Утре или вдругиден ще направя туториал как да го направите :wasntme:
Последно промяна от DoMiNaToR на 17 Май 2009 18:49, променено общо 2 пъти.
dakacska

Мнение от dakacska »

трябва ли да изрежа само лицето както ти е на тебе на бял фон или...аз просто вземам...дадена снимка правя си я с GIMP 160х160 пиксела и си я сейфам като tga поставям файла в папката която ми каза и....нищо просто изчезва старото графично лице..... :@
dakacska

Мнение от dakacska »

Мисля че разбрах как става. Утре или вдругиден ще направя туториал как да го направите, но не обещавам 100%. :wasntme:
Ще ти бъда много благодарен ;)
valio7

Мнение от valio7 »

dakacska написа:
Мисля че разбрах как става. Утре или вдругиден ще направя туториал как да го направите, но не обещавам 100%. :wasntme:
Ще ти бъда много благодарен ;)
Аз също :)
valio7

Мнение от valio7 »

Днес потърсих в немския форум и го разбрах как става: http://board.fm09.de/index.php?showtopi ... =0&start=0

Моята грешка беше, че го изрязвам а трябва да се направи с гума и го направих в GIMP. Успех :)
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

valio7 написа:Днес потърсих в немския форум и го разбрах как става: http://board.fm09.de/index.php?showtopi ... =0&start=0

Моята грешка беше, че го изрязвам а трябва да се направи с гума и го направих в GIMP. Успех :)
Аз от там го преведох и ви го дадох. Пак няма да стане.
dakacska написа:For this photo, it should get to 190x190.
nali kazahte che 160x160 trea da se prai be?
Виж по-надолу:

Step 4: Rename & Resize!
The rest is now easy.

Click on Image>Scale Image and change both the Width and Height to 160.
Click Scale.

Then go to the Editor and find the player's Save File Name and copy it.
Go back to GIMP and click on File>Save As and paste it in there.
Make sure that you have .tga on the end and save it.
In this case it is Antunes01041987.tga.
valio7

Мнение от valio7 »

DoMiNaToR написа:
valio7 написа:Днес потърсих в немския форум и го разбрах как става: http://board.fm09.de/index.php?showtopi ... =0&start=0

Напротив, стана: Изображение
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

valio7 написа:
DoMiNaToR написа:

Напротив, стана: Изображение
То е с GIMP. Аз ще ви дам туториал как да си го направите с photoshop. Днес може би.
DoMiNaToR
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от DoMiNaToR »

Заповядайте! viewtopic.php?f=160&t=2628
Публикувай отговор

Обратно към “FIFA Manager 2009”