Който е по-запознат с нещата , знае че са предвидени 2 седмици за извънредни ситуации(като тази стачка) , дървени ваканции и пр. Така че ще се притеснявате само ако е повече от 2седмици което ще стане малко трудноto6kobg написа:То тва че ще отучваме е пълна ебавка с нас уе хора!Тея даскали ся ще се правят на велики и после кой ще обере Пешкира-НИЕ!!!!!!!БАСИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА!!!!!
Стачка?
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
-
Re: Стачка?
-
- Обратна връзка:
Сам го каза-2 седмици!Добре,приемаме че стачкате е само 1 седмица, ми ако има дървена-то, че ще има ще има ама въпроса е колко!!!За тва е доста сложно!!!
Eдва ли ще е повече от 1 седмица.to6kobg написа:Сам го каза-2 седмици!Добре,приемаме че стачкате е само 1 седмица, ми ако има дървена-то, че ще има ще има ама въпроса е колко!!!За тва е доста сложно!!!
ПП.Дано утре да не учим че да мога да си играя на спокойствие фифа 08.
-
- Обратна връзка:
Тошко, не може един прост бакшиш да взема два пъти повече от един учител. Просто е срамно.
Още повече, че медиите манипулират нещата във вреда на учителската гилдия. Заслушайте се във фактите, след това попитайте стачкуващата си класна дали това искат - отговорът ще ви изуми.
Още повече, че медиите манипулират нещата във вреда на учителската гилдия. Заслушайте се във фактите, след това попитайте стачкуващата си класна дали това искат - отговорът ще ви изуми.
Интер, Нотингам, Аякс
бяха тука преди вас,
те нарекоха стадиона
"Гробище за шампиони"
-
тва си е верно. Не може един шофьор със средно и книжка който не познава часовника да зима 700, а учителите 300...но друг е въпроса че те са на средно помалко от половин работен ден и да искаш 100 процента увеличение е направо нахално. Най зле е майка ми и колегите и в БДЖ които зимат по около 400 лв за работен ден от 9:00 до 18:00 и дори понякога след работно време ги пращат на некви курсове.....абе да ги еба нещастните шибани железници майка им дееба ебана!!!!!! Така че положението на майка ми е много по отчайващо от тва тия "ужилени" учители и тя има много по големи основания за 100 процента увеличение.....добре че е баща ми че иначе....
А и сички тия стачки наведнъж(шофьори, учители) идват от тва че явно повечето от тях са смятали че кат влезем в ЕС ше махнем с вълшебната пръчица и сички заплати ше станат европейски.....бе простотията на някои до нищо хубаво не води!!!
А и сички тия стачки наведнъж(шофьори, учители) идват от тва че явно повечето от тях са смятали че кат влезем в ЕС ше махнем с вълшебната пръчица и сички заплати ше станат европейски.....бе простотията на някои до нищо хубаво не води!!!
Ами ше искат хората...Как няма да искат...А като почнат ония от горе да викат ,че нямало пари...Чакай бе мама ти деба...От къде ги караш тия коли?От къде ги имаш тия пари? ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА НА САПУН!
-
- Обратна връзка:
Абсолютно се съгласявам с мненията преди мен!Медиите супер много манипулират нещата!Обаче даскалите искат супер голямо увеличение,което напръв поглед е невъзможно!Дайте са помислим-ако средната учителска заплата стане 600лв. да кажем примерно, това е с 2-3 пъти по-висока заплата от средната за страната!Поне според мен ако ще се вдигат учителските, требва се дигнат и в много други сектори!!!Защото днеска учителите обявяват стачка,утре ще излезат на протест и санитарните служби и т.н.Може да се продължи до безкрай!Така, че трябва просто да се увеличи средната работна заплата в БГ!Тогава вече може учителските да са по-високи, а примерно шофъорите да са с по-ниски!!!
Чух по радиото че ако до събота се стигне до споразумение може да не отучваме но ако не се стигне до споразумение ще започнат да ни вземат вече от ваканциите
-
- Обратна връзка:
те ако ни вземат от ваканциите няма да ме видят в даскалоGalen написа:Чух по радиото че ако до събота се стигне до споразумение може да не отучваме но ако не се стигне до споразумение ще започнат да ни вземат вече от ваканциите
-
- Обратна връзка:
Малко за увеличението на заплатите на учителите: Те не искат от 1 октомври да вземат два пъти повече, а да се вдигнат заплатите на два етапа по 25% - от Нова Година и от другата учебна.... Като добавим диференцирано плащане, в най-добрия случай учителят ще взема 670 лв... А не 1000, както се мъчи да извърти фактите онова лайно Вълчев.
Интер, Нотингам, Аякс
бяха тука преди вас,
те нарекоха стадиона
"Гробище за шампиони"
-
- BFL Team™
Ти си гений Ники.MuSTaKa написа:Малко за увеличението на заплатите на учителите: Те не искат от 1 октомври да вземат два пъти повече, а да се вдигнат заплатите на два етапа по 25% - от Нова Година и от другата учебна.... Като добавим диференцирано плащане, в най-добрия случай учителят ще взема 670 лв... А не 1000, както се мъчи да извърти фактите онова лайно Вълчев.
-
- Обратна връзка:
Ебаваш се ти, ама ако питаш някой от синдикатите или стачкуващите за точните проценти и си направиш сметката при 400 лв (максимумът засега) заплата, ще ти излязат подобни цифри.
Интер, Нотингам, Аякс
бяха тука преди вас,
те нарекоха стадиона
"Гробище за шампиони"
-
- BFL Team™
Знам че министъра блафира. просто като прочетох това което беше написал не бях средоточен въобще и ми изглеждаше много научно казано.MuSTaKa написа:Ебаваш се ти, ама ако питаш някой от синдикатите или стачкуващите за точните проценти и си направиш сметката при 400 лв (максимумът засега) заплата, ще ти излязат подобни цифри.
-
Днеска директора ми каза , че медиите манипулирали и не трябва да им вярваме ... горе-долу съм съгласен с него , както и някои от потребителите горе ...
-
мойта пък ми каза че поне до Петък ше има стачка....което означава че ше отучваме.....
-
- BFL Team™
И да одучваме ще одучваме 1-2 дена. Има ли значение дали ще свършим на 30 или на 2-ри. Така или иначе ще сме оформени и ще си живеем живота.
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
Моето мнение... Повечето (70%) от даскалите са станали такива, защото са нямали друга алтернатива, сиреч за друго не стават Тези 70% НЕНАВИЖДАТ работата и и децата с които работят! Тези хора не си вършат съвестно работата и НЕ ЗАСЛУЖАВАТ по-високи заплати. Ако се разпределят парите от други министерства (на земеделието и т.н.) няма проблем. На свестните даскали им вдигат 60%, а на другите 30 Това може да стане след анонимно запитване до учениците. (знам че е прекалееено сложно, но е най-честно). Ако пък земат и напечатат нови банкноти ще има повече пари отколкото стоки => инфлация => ще се вдигнат цените => даскалите ще имат високи заплати и високи цени => за тях нищо няма да се промени, но за другите хора живота ще поскъпне. А пък за товам дето и чистачките искат да си покачат заплатите: Извинявайте, ама ваща работа е мизерноплатена навсякъде! Дори в Европа!
Значи съгласен съм,че има даскали,които просто не заслужават да им се вдигнат заплатите(като даскалицата ми по Английски ).Но от друга страна аз имам роднина,която е учителка и има две висши образования плюс различните даскалски квалификации,както и редица други дипломи.Заплатата и е 350 лв.,като за сравнение познавам хора,които не могат да четат и смятат,като за 3-4-ти клас но взимат двойно или дори тройно повече от гореспоменатата моя роднина....Изводите си ги вадете сами!klamer4o написа:Моето мнение... Повечето (70%) от даскалите са станали такива, защото са нямали друга алтернатива, сиреч за друго не стават Тези 70% НЕНАВИЖДАТ работата и и децата с които работят! Тези хора не си вършат съвестно работата и НЕ ЗАСЛУЖАВАТ по-високи заплати. Ако се разпределят парите от други министерства (на земеделието и т.н.) няма проблем. На свестните даскали им вдигат 60%, а на другите 30 Това може да стане след анонимно запитване до учениците. (знам че е прекалееено сложно, но е най-честно). Ако пък земат и напечатат нови банкноти ще има повече пари отколкото стоки => инфлация => ще се вдигнат цените => даскалите ще имат високи заплати и високи цени => за тях нищо няма да се промени, но за другите хора живота ще поскъпне. А пък за товам дето и чистачките искат да си покачат заплатите: Извинявайте, ама ваща работа е мизерноплатена навсякъде! Дори в Европа!
-
- Обратна връзка:
По-важни са медиците, защото те спасяват живот, а ние че ще си останем тъпи и, ще си останем. То се вижда. Всеки иска в стачка, защото не му се ходи на училище. Вече много малко хора си пишат домашните (пример) и вече никой не чете книги (почти никой). Така че си прави изводите. Ние и да ходим на училище, и да не ходим ще си останем глупаци.BaLkI написа:Значи съгласен съм,че има даскали,които просто не заслужават да им се вдигнат заплатите(като даскалицата ми по Английски ).Но от друга страна аз имам роднина,която е учителка и има две висши образования плюс различните даскалски квалификации,както и редица други дипломи.Заплатата и е 350 лв.,като за сравнение познавам хора,които не могат да четат и смятат,като за 3-4-ти клас но взимат двойно или дори тройно повече от гореспоменатата моя роднина....Изводите си ги вадете сами!klamer4o написа:На свестните даскали им вдигат 60%, а на другите 30 Това може да стане след анонимно запитване до учениците. (знам че е прекалееено сложно, но е най-честно). Ако пък земат и напечатат нови банкноти ще има повече пари отколкото стоки => инфлация => ще се вдигнат цените => даскалите ще имат високи заплати и високи цени => за тях нищо няма да се промени, но за другите хора живота ще поскъпне. А пък за товам дето и чистачките искат да си покачат заплатите: Извинявайте, ама ваща работа е мизерноплатена навсякъде! Дори в Европа!
А иначе @klamer4o то с това анонимно запитване ще стане много сложно. Нали знаеш, че винаги държавата иска да й е най-лесното