Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
-
Re: Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer
В разрез с предния ми коментар не мога да не съм обективен. Изчетете подробно, това кеото съм написал. То е просто обективната истина.
ПРАВЯ ВИ СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ПЕС 2008 & ФИФА 2008 (само и единствено за PC)
Имам и двете игри на компютъра си. Вървят ми идеално на макс. Т.е оценката ми не е плод на това че едната ми върви по-зле от другата, защото има хора, които не са играли едната игра и естествено другата е по-добра за тях.
Започвам ви детайлно с всичко.
Тревата в ПЕС е много добра, просто страхотна, докато в ФИФА-та по-скоро е зелен цимент или зелена плоскост.
Мрежите на вратите в ПЕС са на едно много високо ниво. Те наистина са мрежи. Имат добър и завършен вид. Във Фифа видът им е ужасен а резлизъмът, когато топката влезе се губи изцяло.
Съдиите(толкова важни в играта), ах съдиите. Във Фифа съдията вади картона от несъществуващия си джоб, докато в ПЕС съдията бърка в джоба на блузата си и вади картона, след което си записва кой е извършил нарушението. Съдията сочи за кого е фаула, той показва с ръцете си когато има авантаж. Страничния вдига флагчето си и го размахва при фаул, винаги показва и засадата, неща които във ФИФА ги няма, а с тях го няма и реализъмът.
За първи път в ПЕС се вижда прескачане на рекламните пана от играч. Нещо, което в ФИФА-та го няма, а ще ме извинявате, но друго си е когато Рууни се засили, прескочи рекламните пана и след това поздрави феновете. Усещането е велико.
Излизането на терена в ПЕС е мн по-реалистично от излизането на терена във ФИФА. Играчите се ръкостискат, подреждат се , загряват.
Радостта при вдигането на трофея. Ах, радостта...В ПЕС играчите НАИСТИНА ПОЛУЧАВАТ КУПА, която не е само на снимка, те си получават и медалите, те поздравяват публиката си след това, те правят почетна обиколка, а феновете ръкопляскат.
Да сте виждали на ФИФА феновете да хвърлят ленти или да се изправят, когато правите атака, да се хващат за главата, когато техният отбор изпуска?
Вратарите са на много по-високо ниво в ПЕС. Тренирал съм известно време като вратар и мога да ви кажа, че вратарите в ПЕС плонжират много по-реалистично от вратарите във ФИФА. Заставал съм и на 7 метрови врати, за да ви кажа, че не е възможно от 3 метра да биеш праецизно в ъгъла и вратаря с някакъв киборгски плонж да ти избие топката от ъгъла.
Шпагатите в ПЕС са по-реалистични от тези във ФИФА. В Пес се случва за една секунда невнимание да уцелиш съперника в глезена, докато във ФИФА всяко действие се вижда предварително начертано и еднообразно. В Пес дори има носилка, която изнася контузения играч, а ако контузията му е лека той се завръща на терена при разрешение на съдията. Да сте виждали нещо подобно във ФИФА?
И все пак, с ръка на сърцето си признавам, че играя повече ФИФА. Аз знам истината за двете игри и тя е написана в коментара ми, но всичките графични предимства на ПЕС не струват колкото кариерата във ФИФА. Малкото първенства и нереалистичната МЛ правят ПЕС игра по-скоро за забавление. Да... целта и е това, но много по-красиво е да направиш един сезон с Мюнхен 1860(само пример), да се качиш в А група, след което да изиграеш един прекрасен сезон в УЕФА, да спечелиш титла на Германия, след което да се отдадеш на почивка в някой по-посредствен отбор от типа на някой Корейски тим. Няма как... Огромна база от играчи, много интересни трансфери. А като казах трансфери, за пръв път в ПЕС се появява един страхотен вид трансфери от рода играч за играч, нещо което във ФИФА-та липсва. Във ФИФА не можеш да предложиш на РЕАЛ Мадрид 10 милиона евро и Карик в замяна на Мамаду Диара, например.
Да, да и в ПЕС има някаква форма на реализъм дори в МЛ, но все пак да се прави Шампионкса лига между 4 първенства никак не върви. Не че не е приятно, но друго си е да минеш през квалификациите и мелачката на групите , за да стигнеш до елиминационната фаза и така чакания финал.
ПЕС е малко по-трудна за разбиране от ФИФА. Има хора, които немогат да се оправят с трансферите в ПЕС и я наричат глупава. Има много, които не могат да подкарат ПЕС и затова ч наричат глупава. Когато успееш да разбереш ПЕС той става една брилянта игра.
А истината е само една ПЕС има една спираща дъха графика, която доставя страхотно удоволствие от всеки мач. Като започнете от страхотния извеждащ пас на К. Роналдо грубото нарушение на Карвальо срещу Тевез, авантажа който съдията покзава, силният шут на Рууни, блестящата проява на Чех, но въпреки това ударът е прекалено силен и топката отскача в краката на Гигс, който с мек удар оплита топката в мрежата на опразнената врата. След което отива и прегръща своите съотборници и заедно стиснали юмруци вдигат победоносно ръце. (Повярвайте ми всичко това може да го видите в ПЕС).
А истината е само една ФИФА има страхотна кариера, в която може да подхванете отбор от "Г" група на Англия и за 4 години постоянен труд да го качите в ЕПЛ и да играете с него по европейските терени срещу Базел, Олимпк Марсилия, Андерлехт, Малага и още много отбори от 30-те първенства във ФИФА. От малък отбор може да превърнете вашия състав от непобедима машина съставена от 22 брилянтни играча, като изборът ви няма да е лесен и много трудно ще определите кой да играе за вашия състав. Кой от всички 12 000 играчи е най-достоен?
ПРАВЯ ВИ СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ПЕС 2008 & ФИФА 2008 (само и единствено за PC)
Имам и двете игри на компютъра си. Вървят ми идеално на макс. Т.е оценката ми не е плод на това че едната ми върви по-зле от другата, защото има хора, които не са играли едната игра и естествено другата е по-добра за тях.
Започвам ви детайлно с всичко.
Тревата в ПЕС е много добра, просто страхотна, докато в ФИФА-та по-скоро е зелен цимент или зелена плоскост.
Мрежите на вратите в ПЕС са на едно много високо ниво. Те наистина са мрежи. Имат добър и завършен вид. Във Фифа видът им е ужасен а резлизъмът, когато топката влезе се губи изцяло.
Съдиите(толкова важни в играта), ах съдиите. Във Фифа съдията вади картона от несъществуващия си джоб, докато в ПЕС съдията бърка в джоба на блузата си и вади картона, след което си записва кой е извършил нарушението. Съдията сочи за кого е фаула, той показва с ръцете си когато има авантаж. Страничния вдига флагчето си и го размахва при фаул, винаги показва и засадата, неща които във ФИФА ги няма, а с тях го няма и реализъмът.
За първи път в ПЕС се вижда прескачане на рекламните пана от играч. Нещо, което в ФИФА-та го няма, а ще ме извинявате, но друго си е когато Рууни се засили, прескочи рекламните пана и след това поздрави феновете. Усещането е велико.
Излизането на терена в ПЕС е мн по-реалистично от излизането на терена във ФИФА. Играчите се ръкостискат, подреждат се , загряват.
Радостта при вдигането на трофея. Ах, радостта...В ПЕС играчите НАИСТИНА ПОЛУЧАВАТ КУПА, която не е само на снимка, те си получават и медалите, те поздравяват публиката си след това, те правят почетна обиколка, а феновете ръкопляскат.
Да сте виждали на ФИФА феновете да хвърлят ленти или да се изправят, когато правите атака, да се хващат за главата, когато техният отбор изпуска?
Вратарите са на много по-високо ниво в ПЕС. Тренирал съм известно време като вратар и мога да ви кажа, че вратарите в ПЕС плонжират много по-реалистично от вратарите във ФИФА. Заставал съм и на 7 метрови врати, за да ви кажа, че не е възможно от 3 метра да биеш праецизно в ъгъла и вратаря с някакъв киборгски плонж да ти избие топката от ъгъла.
Шпагатите в ПЕС са по-реалистични от тези във ФИФА. В Пес се случва за една секунда невнимание да уцелиш съперника в глезена, докато във ФИФА всяко действие се вижда предварително начертано и еднообразно. В Пес дори има носилка, която изнася контузения играч, а ако контузията му е лека той се завръща на терена при разрешение на съдията. Да сте виждали нещо подобно във ФИФА?
И все пак, с ръка на сърцето си признавам, че играя повече ФИФА. Аз знам истината за двете игри и тя е написана в коментара ми, но всичките графични предимства на ПЕС не струват колкото кариерата във ФИФА. Малкото първенства и нереалистичната МЛ правят ПЕС игра по-скоро за забавление. Да... целта и е това, но много по-красиво е да направиш един сезон с Мюнхен 1860(само пример), да се качиш в А група, след което да изиграеш един прекрасен сезон в УЕФА, да спечелиш титла на Германия, след което да се отдадеш на почивка в някой по-посредствен отбор от типа на някой Корейски тим. Няма как... Огромна база от играчи, много интересни трансфери. А като казах трансфери, за пръв път в ПЕС се появява един страхотен вид трансфери от рода играч за играч, нещо което във ФИФА-та липсва. Във ФИФА не можеш да предложиш на РЕАЛ Мадрид 10 милиона евро и Карик в замяна на Мамаду Диара, например.
Да, да и в ПЕС има някаква форма на реализъм дори в МЛ, но все пак да се прави Шампионкса лига между 4 първенства никак не върви. Не че не е приятно, но друго си е да минеш през квалификациите и мелачката на групите , за да стигнеш до елиминационната фаза и така чакания финал.
ПЕС е малко по-трудна за разбиране от ФИФА. Има хора, които немогат да се оправят с трансферите в ПЕС и я наричат глупава. Има много, които не могат да подкарат ПЕС и затова ч наричат глупава. Когато успееш да разбереш ПЕС той става една брилянта игра.
А истината е само една ПЕС има една спираща дъха графика, която доставя страхотно удоволствие от всеки мач. Като започнете от страхотния извеждащ пас на К. Роналдо грубото нарушение на Карвальо срещу Тевез, авантажа който съдията покзава, силният шут на Рууни, блестящата проява на Чех, но въпреки това ударът е прекалено силен и топката отскача в краката на Гигс, който с мек удар оплита топката в мрежата на опразнената врата. След което отива и прегръща своите съотборници и заедно стиснали юмруци вдигат победоносно ръце. (Повярвайте ми всичко това може да го видите в ПЕС).
А истината е само една ФИФА има страхотна кариера, в която може да подхванете отбор от "Г" група на Англия и за 4 години постоянен труд да го качите в ЕПЛ и да играете с него по европейските терени срещу Базел, Олимпк Марсилия, Андерлехт, Малага и още много отбори от 30-те първенства във ФИФА. От малък отбор може да превърнете вашия състав от непобедима машина съставена от 22 брилянтни играча, като изборът ви няма да е лесен и много трудно ще определите кой да играе за вашия състав. Кой от всички 12 000 играчи е най-достоен?
Последно промяна от _GAGATA_ на 29 Сеп 2008 22:11, променено общо 1 път.
Ако някой играе http://www.bgliga.com да ми пише едно ЛС да направим някой приятелски мач.
-
Честно казано БРАВО.Това,което си написал е нещо от което си лъха безпристрастие.Хубаво е.Всичко,което си написал е вярно,въпреки че със сигурност,някои заблудан Фифа фен,ще каже кво ми пука за носилката и купата,аз искам да имам много(ненужни,за българския фен)първенства.Колкото до графиката,ПЕС за PC е много по-добра от тази за Фифа и едва ли скоро от ЕА ще си размърдат пръста да направят един най-обикновен порт от ХБокс 360,както правят Конами и да се има и наистина добра Фифа,вместо това,те хабят значително повече труд и ресурси да правят некви недоносчета.Аз също на съм фен на Мастер Лигата в сегашния си вид,според мен,от нея може да се направи нещо брилянтно и даже бих си казал идеите на Конами,ама те едвали ще ме чуят,но пък честно да ти призная донякъде този формат и по-добър от фифата,аз нямам нерви да играя минимум 3 сезона,с някои по скромен отбор за да го направя истински шампион исъщо така е нериалистично.В ПЕС ти се дават най-добрите отбори в Европа и ти тръгваш,после си имаш БФЛ и те ти слагат БГ първенството.
Също така искам да ти кажа,че снимките,които е сложил Антракса са PC/конзоли за Фифа и PC/конзоли за ПЕС,но при ПЕС графиката за некст-ген конзоли и PC e една и съща,което показва,че графиката на ПЕС вече и за конзоли е по-добра.Някой в фифа са пълни зомбита в фейса.
ochko тезата ти е страно глупав и на мен сестра ми и приятелката ми искат да игаря ПЕС с Ман Ю и да подавам само на К.Роналдо за да му гледат фейса на кът сцените,ама това не значи,че е по-добра заради това.
Също така искам да ти кажа,че снимките,които е сложил Антракса са PC/конзоли за Фифа и PC/конзоли за ПЕС,но при ПЕС графиката за некст-ген конзоли и PC e една и съща,което показва,че графиката на ПЕС вече и за конзоли е по-добра.Някой в фифа са пълни зомбита в фейса.
ochko тезата ти е страно глупав и на мен сестра ми и приятелката ми искат да игаря ПЕС с Ман Ю и да подавам само на К.Роналдо за да му гледат фейса на кът сцените,ама това не значи,че е по-добра заради това.
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
Але в ПЕС само движенията и коментара(песни на агитки)да опраят и всичко ще е на 6 на кой му потрябва някакви първенства дето едва ли ще седнеш да играеш със тях като Корейското,датското,ирландското и др.вие си знаете
-
Няма да пиша такива километрични текстове просто ще кажа че за 4 години Фифа промениха само 1 графика. Движения и всичките други щуротий не са пипани.
Докато във ПЕС-а всяка година от ПЕС 3 ( от този почнах да играя) до ПЕС 2009 винаги има нещо променено, което не си прилича с предишните версий.
Само ако в ПЕС-а имаше безплатно мулти нямаше да има равна тази игра
Докато във ПЕС-а всяка година от ПЕС 3 ( от този почнах да играя) до ПЕС 2009 винаги има нещо променено, което не си прилича с предишните версий.
Само ако в ПЕС-а имаше безплатно мулти нямаше да има равна тази игра
-
И тази година за ПС победителя е ясен - ПЕС 2009 тотално размазва ФИФА - та!Просто ЕА освен графиката и менютата друго не бутнаха,докато в ПЕС има нови движения сичко е на висота и още по голям реализъм Впечатлен съм още повече от играта тази година а и Шампионската Лига - умен ход на КОНАМИ ФИФА просто пропадна още повече тази година - ПЕС 2009 >>> ФИФА
-
Досега играех само фифа и пес ( малко повече фифа ) преди малко включвам за първи път да видя фифата и .... тя си е същата като 08!!! нищо не е променено , малко по хубава графика и до там Май ще наблегна тая година на пес
-
Ми краино време е добре дошъл в лагера на интелигиентините играещи по реалната играmarto135 написа:Досега играех само фифа и пес ( малко повече фифа ) преди малко включвам за първи път да видя фифата и .... тя си е същата като 08!!! нищо не е променено , малко по хубава графика и до там Май ще наблегна тая година на пес
Хора, купете си конзоли, само за да видите че фифата е 10 пъти по добра!!!Като сравня демотата на PES 2009 и FIFA 09 се личи голямата разлика в графиката, а и физиката и геймплея на фифа за PS3 е много по добър!!Същото е и за PES 2008 и FIFA 09 за PS3!!За PC разликата също е на лици пес определено доминира но за конзолите смея да твърдя че FIFA е много по добра, а пес съксва отвсякаде
Тук няма две мнения... ПЕС>ФиФа...тцтцтцтц... ПЕС>>>ФиФа
-
Тука става въпрос и ЕДИНСТВЕНО САМО ЗА ПС версията !!! Ми ок може така да е (но не съм играл на конзола) ама тва едва ли някои го интересува щото тва е тема само за ПС - а факта е ясен ФИФА - та с сека година е по зле ПЕС Рулира и мачка жалката игра подобна на футбол правена от ЕАvgerov93 написа:Хора, купете си конзоли, само за да видите че фифата е 10 пъти по добра!!!Като сравня демотата на PES 2009 и FIFA 09 се личи голямата разлика в графиката, а и физиката и геймплея на фифа за PS3 е много по добър!!Същото е и за PES 2008 и FIFA 09 за PS3!!За PC разликата също е на лици пес определено доминира но за конзолите смея да твърдя че FIFA е много по добра, а пес съксва отвсякаде
Никаде не става ясно че се говори само за ПЦ, нали уж като цяло???napster написа: П.П.: Темата е за PES vs. FIFA като цяло, а не само за последните игри!
-
Има се предвид като цяло за всички игри - то си пише: "не само за последните версии"...
апф....няма значение трябва да се оточни дали е само за ПЦ...
-
- BFL Team™
-
Така е прав си!И вече няма съмнение ПЕС 2009 - е кралят на ПС !!! Тотално смачква фифата, има нови движения които са нови и много реалистични тия от ЕА по добре да се откажат вече - след като видях пълната версия на ПЕС 09 разбира сеAntrAcsA написа:За квото и да е фифата е боза !!
Az po-smeshno menu ot tova na geiskata igra pec ne sum vijdal EVER ! V Yu-Gi-Oh e po-dobro, konami se izlagat ... Da ne govorim za licata, nema edno s edno da si prili4at . Transferite sa aktualnite ... za minalata godina ... ili pone sa transferirali tiq koito si reshat ... Premahnali sa vazmojnostta s C+D s igrach sus silen shut da vkarash neveroqten gol ... abe veliki sa ... ekipi v rezoluciq po-malka ot displeq na telefona mi Imashe edin celebration v koito golmaistora lqga na zemqta i vsichki varhu nego ska4at, dvijeiki se vse edno sa v polov akt . ... da ne govorim za komentatorite i vsichkite drugi chekni ...
Edin chujdenec :
Izvinqvam se za latinicata, no imam problemi sus regional language glupostite .. ;D
Edin chujdenec :
It's an improvement over PES2008, but uber fail compared to this year's Fifa 09. It felt clunky, unresponsive and retarded compared to the fluidity of Fifa 09.
No Berbatov at Man U, Robinho still at Real...lol. Most of the player models are recycled, the sound effects are horrible, same old replays and gay oriented celebrations.
Before PES fans come bashing, no, I used to think that PES > Fifa, but this year Fifa 09 is the definite winner.
Izvinqvam se za latinicata, no imam problemi sus regional language glupostite .. ;D
-
Комплексирано фифа фенче Върви си играи фифката и се кефи на невероятната игра Никъв реализъм ама тя е направена за малки дечица Абе ти нормален ли си да не те обиждам Лицата не си били приличали Алоооооооооо на коя свят живееш бе Пак ти казвам играи си фифата с ЛИЦА НА ЗОМБИТА НЕ приличащи на човешки същества ЛЕГО РОБОТИ и пробваи новия пес пък тогава ми разправяи коя е по добрата за тъпите трансфери и лицензи ще има хубави пачове за играта с която става по хубава това е нямам какво повече да кажа и няма ти отговарям защото нищо не разбираш от футбол личи ти по тъпия коментар дет си го постнал и пиши на кирилица има кирилизатор саита или използваи flex - type !!!Ka3aK написа:Az po-smeshno menu ot tova na geiskata igra pec ne sum vijdal EVER ! V Yu-Gi-Oh e po-dobro, konami se izlagat ... Da ne govorim za licata, nema edno s edno da si prili4at . Transferite sa aktualnite ... za minalata godina ... ili pone sa transferirali tiq koito si reshat ... Premahnali sa vazmojnostta s C+D s igrach sus silen shut da vkarash neveroqten gol ... abe veliki sa ... ekipi v rezoluciq po-malka ot displeq na telefona mi Imashe edin celebration v koito golmaistora lqga na zemqta i vsichki varhu nego ska4at, dvijeiki se vse edno sa v polov akt . ... da ne govorim za komentatorite i vsichkite drugi chekni ...
Edin chujdenec :
It's an improvement over PES2008, but uber fail compared to this year's Fifa 09. It felt clunky, unresponsive and retarded compared to the fluidity of Fifa 09.
No Berbatov at Man U, Robinho still at Real...lol. Most of the player models are recycled, the sound effects are horrible, same old replays and gay oriented celebrations.
Before PES fans come bashing, no, I used to think that PES > Fifa, but this year Fifa 09 is the definite winner.
Нали споделям от опит бе, как ще говоря без да съм пробвал ... всичко е много по-зле от фифа освен геймплея ... ама вашия е некст ген, всичко ви е некст ген ... а на FIFA само геймплея не е, но догодина и в това ще духате__SaNd1__ написа:Комплексирано фифа фенче Върви си играи фифката и се кефи на невероятната игра Никъв реализъм ама тя е направена за малки дечица Абе ти нормален ли си да не те обиждам Лицата не си били приличали Алоооооооооо на коя свят живееш бе Пак ти казвам играи си фифата с ЛИЦА НА ЗОМБИТА НЕ приличащи на човешки същества ЛЕГО РОБОТИ и пробваи новия пес пък тогава ми разправяи коя е по добрата за тъпите трансфери и лицензи ще има хубави пачове за играта с която става по хубава това е нямам какво повече да кажа и няма ти отговарям защото нищо не разбираш от футбол личи ти по тъпия коментар дет си го постнал и пиши на кирилица има кирилизатор саита или използваи flex - type !!!Ka3aK написа:Az po-smeshno menu ot tova na geiskata igra pec ne sum vijdal EVER ! V Yu-Gi-Oh e po-dobro, konami se izlagat ... Da ne govorim za licata, nema edno s edno da si prili4at . Transferite sa aktualnite ... za minalata godina ... ili pone sa transferirali tiq koito si reshat ... Premahnali sa vazmojnostta s C+D s igrach sus silen shut da vkarash neveroqten gol ... abe veliki sa ... ekipi v rezoluciq po-malka ot displeq na telefona mi Imashe edin celebration v koito golmaistora lqga na zemqta i vsichki varhu nego ska4at, dvijeiki se vse edno sa v polov akt . ... da ne govorim za komentatorite i vsichkite drugi chekni ...
Edin chujdenec :
http://i.data.bg/08/10/16/1200043_orig.jpg
http://i.data.bg/08/10/16/1200047_orig.jpg
Дори Роби7 прави по-добри лица за фифа от тия, които са в пес Най-смешния футболен симулатор Защо КОНАМИ не фалира, защо, Боже
Аз пък не виждам лицата за фифа да са кой знае колко добри ЕА само променят графика, а геймплея е от 3 години(ако не и повече) същия
Индикациите преди време бяха, че ЕА ще се отказват от PC platform-a с FIFA, тъй като много я играем посредством теглене на торенти, затова оставиха новия геймплей настрани. Иначе беше обявено при излизането на 07, че 09 ще бъде некст ген .. лошото е, че между 07 и 08 точно, станаха тези полемики да се остави ли PC platform-a или да се зачеркне от списъка с проектите, както е модерно тези дни... хубавото е, че ЕА взеха правилното решение за оставяне на PC, защото това, което бяха оставили беше обещаващо ... вмомента е покриващо всички очаквания за Некст-ген визия .. а догодина ... догодина издухва ПЕС от щандовете