Стачка?
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
-
- Обратна връзка:
Re: Стачка?
Николай Найденов - Ауе човек нз майкати и баща ти кво работят и съответно колко пари взимат, но тези искания чистачките да взимат 400лв. мисля, че не са от най-разумните.С оглед на средната работна заплата в бг тва ми звучи малко в повече.Учитилите 500-600лв. мисля, че е нормално, но 900лв.???Но има и друго нещо-правителството е много слабо!Всеки който се вдигне на стачка, получава своето.А учителите знаят това и сега искат още повече!
-
- BFL Team™
Абе учителите във всеки случай трябва да взимат на 800 лева защото шофьорите в градския транспорт взимат толкова.
-
- Обратна връзка:
-
ДАЖЕ тия БАТМАНИ ВАТМАНИ зимат 1000 лева да върти неква ръчка...
-
- Обратна връзка:
-
Аууу даскале мълчи бе. Да ти обясня: никой учител не преговаря с министрите- преговарят синдикатите, които уж обединяват учителите. Досега нито един учител не е предявил искане!to6kobg написа:АУЕ ТЕЯ ДАСКАЛИ КВИ ЗАПЛАТИ ИСКАТ УЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ?????? АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ШЕ ВЗЕМАТ КОЛКОТО БИЛ ГЕЙТС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако още веднъж обидиш учителското съсловие ще ти лепна БАН...опаа аз не мога
Николай Найденов написа:Абе защо още имам достъп до админ панела??
-
- Обратна връзка:
Утре на даскало ли сме?
-
- Обратна връзка:
-
В 13:00 започва заседанието на синдикати и учители. Следете в дир.бг, мисля че там първи ше напишат какво става. Иначе от отзиви и интервюта с даскали като че ли е на кантар дали ше учим утре или не....
>>>>>>> http://dnes.dir.bg/2007/10/29/news2267230.html
>>>>>>> http://dnes.dir.bg/2007/10/29/news2267230.html
-
До колко знам утре сме 99% на даскало тоя 1 процент ако се разболееме
-
- Обратна връзка:
Май не е точно така!Доколкото разбрах имало даскали които не приели споразумението!Повечето!
-
- BFL Team™
Стачката продължава. Казаха го по БТВ.to6kobg написа:Май не е точно така!Доколкото разбрах имало даскали които не приели споразумението!Повечето!
-
- Обратна връзка:
Дано да е така!
Аз се обадих в даскалото ми да питам и те казаха, че ще знаят със сигурност след 14:00 часа.
Аз се обадих в даскалото ми да питам и те казаха, че ще знаят със сигурност след 14:00 часа.
-
когато излезе нещо пишете веднага дано да има стачка да мине и тая седмица и от другата да почнем
Silvera написа:когато излезе нещо пишете веднага дано да има стачка да мине и тая седмица и от другата да почнем
Стачката продължава
Преобладаваща част от регионалните стачни комитети не са дали мандат на синдикатите за подписване на предложеното от правителството споразумение. Това стана ясно днес на среща на Единния национален стачен комитет.
Точният процент учители, които не приемат предложението на правителството в момента се изчислява, тъй като допитването по места е записвано по различен начин.
Като цяло обаче областите отхвърлят споразумението и продължават да настояват за изпълнение на исканията. Области като Враца и Видин подкрепят прекратяване на стачаката, но в останалите са против.
В момента продължава заседанието на Националния стачен комитет, като ще бъде уточнена и стратегията за предстоящите протестни действия.
Днес отново учителите в София и различни градове на страната ще се съберат на митинг.
Припомняме, след тричасова среща в петък синдикатите и кабинетът достигнаха до съгласие за споразумение.
В него е записано, че правителството поема ангажимент в бюджета за 2008 година да бъдат предвидени 470 милиона лева повече за образование отколкото за тази година.
Предложението на правителството по отношение на заплатите е от 1 ноември тази година средната брутна заплата на педагогическия персонал да стане 524 лв., а за непедагогическия - 283 лв. Към 1 юли 2008 година средната брутна заплата за педагогическия персонал да бъде 650 лв и пропорционално да бъдат увеличени заплатите за непедагогическия персонал.
http://news.bg
-
- Обратна връзка:
На мен ми казаха, че в сряда сме на училище.
Излъгали са теvili4kata написа:На мен ми казаха, че в сряда сме на училище.
Голяма радост.Като ни свърши стачката ще се ядосвате че сте искали стачката да продължава