Тема България срещу Румъния

За всичко което не се връзва с темите на останалите форуми
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Zeeyo

Тема България срещу Румъния

Мнение от Zeeyo »

Значи четох си аз 1 тема а аз този форум го чета сигурно от вече 2 години.И прочетох че България не била западнала.Се пак аз както всеки българин съм горд че съм българин но не е това въпросът, въпрост е това че ние можем да сме си горди но ще си останем само с гордостта след време.
JUSTINN:даржавата ни не е западнала не е редно да убиждаш родината си поне не сме като ирак да се гърмят постоянно
Значи нали винаги Румъния са били гадните мамалиги и така нататък? За съжаления Румния ни "бият" в всички отношения.

Бюджет

Румъния - 2007
- Общо $256.9 billion (43-ти)

България - 2007
- Total $92.559 billion (63-ти)

Популация

България -
- 2008г. 7,277,856 (93-ти)
- 1989г. 9,009,018

Румъния -

- July 2007г. 22,276,056 (50-ти)
- 2002г. 21,680,974

Източник - http://www.wikipedia.org

Защо Румънците ги има в Фифа Мениджър 08 а нас ни няма?

Отношение футбол сме още по зле - Те се класираха а ние си останахме с мечтата за класиране :S

Изводи -

Значи погледнете популацията на Румния, тя се покачва а наща популация спада.И защо е това?Румънците имат много по добри и големи условия за живеене в собсвената си държава и младежите нямат нужда да напускат а пък младежите в България буквално нямат никакви шансове за реализиране и затова всеки бяга когато може и с каквото може.А и също това Румънците не ги е страх да си имат деца поради причината че ако са малко по бедни няма да имат шансът да ги гледат както подобава поради причината че в Румъния имат перфектен проект за деца.
Ние влезнахме в ЕС и сега какво? Доидоха ни на гости чужденци и казваха - Нали България е в ЕС, искаме качеството по улиците да е същото както в другите държави.Българинът винаги е чакал някои друг да го оправи а не да си седне на задникт ( с извинение ) и да се оправи сам, не ми ли вярвате?Ето едно доказателство.Тръгнали сме да си търсим "ЦАР" из Европа а не да изберем някой от наща държава и съответно кой сме избрали? Някой си ФЕРДИНАНД за който никой не е чувал никога.Тропкат си му на вратата наще хора и тои ХОП, вече е ЦАР.Ами мисля че това е пределно достатачно.

А относно темата - Или ще я изтрият или целият форум ще ме псува но аз съм доволен от това - поне ще са научили истината
А ако има някоя друга правописна грешка - на 13 съм и мисля че все пак съм човек и имам право на грешки
А относно Румъния - И аз я мразя :D
Zeeyo

Re: Тема България срещу Румъния

Мнение от Zeeyo »

И честито на именниците от Йордановден и Ивановден ( с закъснение )
ZhivkoBGR
BFL Team™

Мнение от ZhivkoBGR »

Естествено, че са по-напред от нас в почти всяко едно отношение...само на бой можем да ги бием и на красиви жени, за друго не се сещам :)
ЕДИТ: и на луди шофьори :)
PeacemakeeR

Мнение от PeacemakeeR »

ZhivkoBGR написа:Естествено, че са по-напред от нас в почти всяко едно отношение...само на бой можем да ги бием и на красиви жени, за друго не се сещам :)
ЕДИТ: и на луди шофьори :)
И на смотани политици , корупция почти навсякаде ... За жалост ние сме най-зле от всички държави членки на Европейския съюз :(
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

И на футбол ги бихме ;) замислете се ! Румания 2 : 2 България , България 1 : 0 Румания .
The_Game_Beroeca

Мнение от The_Game_Beroeca »

Румъния ряпа да яде пред на6те хубави българки
Няма мое,няма твое,Светът е БЕРОЕ !
PeacemakeeR

Мнение от PeacemakeeR »

The_Game_Beroeca написа:Румъния ряпа да яде пред на6те хубави българки
Хубави , ама 80% са курвички , дет преди тебе била с 20 човека , или е с теб само за пари
m0za4k0

Мнение от m0za4k0 »

:nod:
Армейци Добрич Фен Клуб
Изображение
ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА....
PeacemakeeR

Мнение от PeacemakeeR »

m0za4k0 написа::nod:
2-3 към 100 е съотношението ... :(
Zeeyo

Мнение от Zeeyo »

Приятел, нашите българки са красиви, да съгласен съм с тебе но погледни от другата страна на нещата.Забелязвал ли си колко красиви "путки" ходят с някакви си мутри и т.н. - Каква е причината...? Парички приятел парички.Така че може би и в това отношение не ги бием... А пък нашиите българки ряпа да ядат срещу рускините .. Малиии кви жени са ония ба маа му ленче :D
ZhivkoBGR
BFL Team™

Мнение от ZhivkoBGR »

Zeeyo написа:
Приятел, нашите българки са красиви, да съгласен съм с тебе но погледни от другата страна на нещата.Забелязвал ли си колко красиви "путки" ходят с някакви си мутри и т.н. - Каква е причината...? Парички приятел парички.Така че може би и в това отношение не ги бием... А пък нашиите българки ряпа да ядат срещу рускините .. Малиии кви жени са ония ба маа му ленче :D
Абе като цяло нашенките повече ми харесват, но пък верно има някои рускини...ее аз последното лято в Албена с каква се заигравах русичка...
MuSTaKa
Обратна връзка:

Мнение от MuSTaKa »

Zeeyo написа:Българинът винаги е чакал някои друг да го оправи а не да си седне на задникт ( с извинение ) и да се оправи сам, не ми ли вярвате?Ето едно доказателство.Тръгнали сме да си търсим "ЦАР" из Европа а не да изберем някой от наща държава и съответно кой сме избрали? Някой си ФЕРДИНАНД за който никой не е чувал никога.Тропкат си му на вратата наще хора и тои ХОП, вече е ЦАР.Ами мисля че това е пределно достатачно.

А относно темата - Или ще я изтрият или целият форум ще ме псува но аз съм доволен от това - поне ще са научили истината
А ако има някоя друга правописна грешка - на 13 съм и мисля че все пак съм човек и имам право на грешки
А относно Румъния - И аз я мразя :D
Като си на 13 - поне имаш време да научиш някои работи.
Като например, че по време на османското завоевание цялата българска аристокрация е избита и разселена, а социалното ниво е сведено при всички до минимума. Буквално - "рая" сме били. Затова нямаме потомствена аристокрация като на запад. И въпреки това българският народ осъществява един велик прелом в историята си, наречен БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, при който изграждаме собствена буржоазия, интелигенция, просветна и църковна система не просто в собствената си държава, не и с нейната подкрепа, а в условията на чужд гнет и потисничество. А Влашко и Молдова никога не са били с нашия статут, защото се падат някъде далеч на десния фланг на Османската империя - те винаги са били автономни. Докато ние - в чрево Адово, на 100 километра от Истанбул.
И въпреки всичко в началото на ХХ век се изправяме като демографски, икономически и военно най-силната държава на Балканите, а през 1916 година тия твои убави румънци им разпорваме дупенцата от е*ане при Тутракан.
Та за Фердинанд - нямали сме аристокрация, затова се търси чужд благородник, който по Търновската Конституция не бива да е родственик на властващите в Европа династии. Батенберг е немски принц, Фердинанд пък е представител на една от най-влиятелните династии в европейската история - на Кобург-готите.
И да, мой човек, ЦАР е - тоест "цезар" или император. През Средновековието само трима владетели са се наричали императори - на Свещената Римска империя, на Византийската империя и на Царство България. За разлика от влашката сган, която до 19-ти век няма независима държава, както и собствена азбука и си ползва нашата.
На 1 септември 1916 г. България обявява война на Румъния и до 5-6 септ. след шеметни бойни действия 60 000-на румънска армия е унищожена при крепостта Тутракан. След няколко дни са овладяни Добрич и Силистра, над румънските войски в Добруджа надвисва катастрофа. Тогава Русия като съюзник на Румъния в Антантата й изпраща цяла армия на помощ, която се състои от 2 пехотни и 1 конна дивизия, състоящи се от руснаци; още 1 пехотна дивизия съставена от сърби и хървати живеещи в Русия, а също така и артилерийски корпус. Тези сили са равни на българските, действащи в Добруджа - 3 пехотни и 1 конна дивизия, като заедно с тях се сражават и 1 турска дивизия съставена от слабо обучени сирийски араби, както и 1 германска бригада от 4 дружини. На страната на руската армия обаче се бият и 5 румънски дивизии и 1 конна бригада, артилерийски полкове и картечни роти. Руско-румънските сили са общо 70 дружини срещу 43 български и 19 съюзнически. Флангът на противника е осигурен от огромния руски черноморски флот, съставен от няколко нови броненосеца, десетки крайцери, стотици миноносци, подводници, катери. Артилелерията им покрива едва ли не половин Добруджа. А в морето срещу всичко това ние разполагаме само с 6 остарели миноносеца от типа на "Дръзки".
Сред българското командване е имало и опасения, че някои от войниците може да откажат да се бият срещу освободителите си от 1878 г., но те се оказват напразни. Пламват яростни погранични боеве, паралелно с тях на 5 септ. руската 61-ва дивизия, подпомагана от 6 ескадрона атакува българските позиции край Добрич. Руските ескадрони са избити до крак от атакуващите български батареи. С огромни загуби са отблъснати руските пехотинци. В следващите дни се разразяват боеве по цялата линия от Дунав до Черно Море. Към Добрич руснаците изпращат нови 2 дивизии. Българското командване противопоставя на тях само нестроеви войници - готвачи, санитари и граждански доброволци, въоръжени с пушките на убитите през миналите дни. Тази набързо скалъпена войска атакува на нож с "Ура" руските вериги. Руснаците дочакват удара, но набързо са сметени и след кратък бой побягват назад, кой знае защо също викайки "Ура". Поради това собствените им картечни роти в тила първоначално ги взимат за настъпващи българи...
На 7 септ. в боя влиза и сърбо-хърватската дивизия, която се оказва (поне според генерал Христов) най-коравият противник на Добруджанския фронт.. Тя едва не пробива българските позиции. Налага се конната дивизия на генерал Колев (бесарабски българин) да я удари във фланг и тил. Именно тази конна дивизия става големият герой в тези битки. Със своята бърза и ловка маневреност тя запушва дупки в тила, разкъсва вражески позиции, напада във фланг, или изненадващо налита на походни колони в дълбокия тил. Дори след години всеизвестният германски генерал Гудериан казва: "Учил съм се на танкова война от действията на генерал Колев с конницата му в Добруджа".
След провала при Добрич руско-румънските войски се оттеглят в Северна Добруджа на готовата Кубадинска позиция на няколко километра от линията Кюстенджа-Черна вода. Освободена е Южна Добруджа, отнета ни през 1913 г. Но през пристанището на Кюстенджа руската армия стоварва попълнения, артилерия, казашка конница. На свой ред румънците насочват натам цяла нова армия. След неуспешната атака на Кубадинската позиция (17-19 септ.) българската армия минава временно в отбрана срещу три пъти по-многобройния противник. Руснаците настъпваг на 1 окт. към височините край с. Енгес и Казичи, и българските позиции при Бетаул и Софулар. Цял ден бойците на 3-а армия, неколкократно по-малко от руснаците, отбиват атака след атака. Привечер в контраатака се впуска конницата на ген. Колев и обръща руснаците в паническо бягство. Пак тогава трета румънска армия минава Дунав при Рахово в тила на българите. Двете стоварени румънски дивизии имат срещу себе си две български гранични роти, които се бият цял ден и отстъпват чак късно вечерта. През нощта обаче граничарите внезапно нападат румънците, които не знаят колко малко са нашите, побягват и губят заетите позиции. Сред румънците настава пълно безредие. Мостът им е скъсан от мина и в паниката генералния щаб си връща войските обратно в Румъния.
На 19 окт. 3-та българска армия започва атака на Кубадинските позиции и ги пробива на 21 окт. Единствено руснаците оказват по-сериозна съпротива. Особено страшна е битката при Кубадин, в която 4-та пехотна дивизия се бие "на нож" с руснаците цели 6 часа! Накрая руската дивизия е унищожена, а бойното й знаме пленено. По-късно са пленени и знамената на другите две дивизии (трите флага и днес може да се видят във Военно-историческия музей на България). Преследването на разбитите части става тежко поради проливните дъждове. Макар и разбити руснаците и румънците все още са по-многобройни и ариергардите им се сражават до край. В края на октомври руснаците дори пробват контранастъпление, но атаките им са отбити с огромни загуби. Българските войски остават по-малко, тъй като Първа шопска дивизия вече е преминала Дунав и настъпва към Букурещ. При река Ардисен срещу нея излизат две румънски дивизии. Те са пометени и напълно смазани от шопите, които влизат в Букурещ и превземат румънската столица, организирайки тържествен парад в центъра й за ужас на безпомощните румънци. В този момент България триумфира! Оцелелите руски части се предават на българите и Българо-руския фронт се измества чак по река Серет в Молдова. Но в Русия избухва Февруарската революция и активните бойни действия са прекратени.
Виждам си любознателен - та да се научиш.

Колкото до цифричките там - от 23 млн население близо 8 милиона са "румънизирани" цигани, и това не е майтап или обида - точно такива са.
А територията им е толкова голяма, защото по Берлинския, Букурещкия и Трианонския договор заграбват нашата Северна Добруджа (и насилствено я обезбългаряват), както и цяла Трансилвания, тоест една трета от Унгария. Там и до днес живеят 3 милиона унгарци.

Колкото до икономиката им - прогнила е като нашата, а и социалната диференциация е много по-голяма - богатите са дори по-богати, а бедстващите и мизерстващите - много по-голям процент от населението, отколкото тук.

И за финал един виц: Защо има румънска армия?
За да има по-слаба от италианската!
Изображение
Интер, Нотингам, Аякс
бяха тука преди вас,
те нарекоха стадиона
"Гробище за шампиони"
marto135

Мнение от marto135 »

Нали знаете ко викали другите народи: България няма да им обяваваме война,само им дайте коли......
ОфК СлИвЕн FoReVeR In My HeArT!

http://soccerline.new-forum.net/forum.htm
ventzi1912

Мнение от ventzi1912 »

на волейбол нз дали ша направат повече от 20 точки
napster

Мнение от napster »

Напълно подкрепям Ники
Изображение
НиКи

Мнение от НиКи »

napster написа:Напълно подкрепям Ники
Изображение

ЦСКА - Убиецът на гиганти

Изображение
klamer4o
Обратна връзка:

Мнение от klamer4o »

Niki, prav si, kato nacionala istoria sme veliki. Moje bi edni no nai-velikite v sveta sme dori, no v momenta te jiveqt po-dobre ot nas. Fakt... Gledam v Ruse kato idvat si4kite s DACIA. Kak taka mamka mu te sa si zapazili Daciata, a nie BulgarReno sme go izgubili (vsi4ki znaem za6to)... Poveliki sme, no te jiveqt po-dobre, a tova men me topli pove4e...
Изображение
Изображение
_hi6tnika_

Мнение от _hi6tnika_ »

http://ziza.ru/2007/09/28/dobro_pozhalo ... _foto.html :devil: а добре дошли в РОМъния :rofl:
http://evilbeetgossip.com/wp-content/up ... iselle.jpg
Аз мразя Тотнъм. Forever West Ham
vili4kata
Обратна връзка:

Мнение от vili4kata »

_hi6tnika_ написа:http://ziza.ru/2007/09/28/dobro_pozhalo ... _foto.html :devil: а добре дошли в РОМъния :rofl:
Е, какво? У нас като че ли няма такива неща. Вярно е, че мангалите не пикаят легнали, но има цигани...
_hi6tnika_

Мнение от _hi6tnika_ »

е не съм видел голи бременни жени да се къпят или още други простотии, верно е , че има цигани, но голяма част от тия неща ги нема
http://evilbeetgossip.com/wp-content/up ... iselle.jpg
Аз мразя Тотнъм. Forever West Ham
Публикувай отговор

Обратно към “Свободна зона”