Защо футболните фенове сте такива???
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Защо футболните фенове сте такива???
Е хубаво- защо всичките футболни фенове сте такива "луди". Биете се едни с други, трошите и т.н. само заради каузата?
Веднъж ходих на Левски-ЦСКА и беше направо ужасно. Ако не бях с двама яки мъжаги-приятели едва ли щях да излеза цял от стадиона!
Е защо правите така? Не можете ли просто да си ходите спокойно по мачовете (като феновете в Англия след 2000 година) и толкова? Да си пеете, развявате флагс и со-он а правите така? Моля за ултраски-отговор!
Веднъж ходих на Левски-ЦСКА и беше направо ужасно. Ако не бях с двама яки мъжаги-приятели едва ли щях да излеза цял от стадиона!
Е защо правите така? Не можете ли просто да си ходите спокойно по мачовете (като феновете в Англия след 2000 година) и толкова? Да си пеете, развявате флагс и со-он а правите така? Моля за ултраски-отговор!
Re: Защо футболните фенове сте такива???
Отговра е много прост!Защото в другите държави за побой не те пускат да ходиш повече на мачове и плюс това охраната на стадиона се държи много мило с феновете.Ако това го имаше в България нямаше да имаме просташки фенове
-
аа чакай малко в България също има големи наказания - баща ми е давал на фенове да нямат право да стъпват на спортни мероприятия за 5 години!!! Така че това не можеш да го изтъкнеш като причина. Бтв мисля че автора на темата траа да смени заглавието - Защо футболните фенове сМе такива??, защото и той е футболен фен, ако не беше нямаше да е тук.Galen написа:Отговра е много прост!Защото в другите държави за побой не те пускат да ходиш повече на мачове и плюс това охраната на стадиона се държи много мило с феновете.Ако това го имаше в България нямаше да имаме просташки фенове
Ами аз съм футболен фен и съм ходил на много мачове,в това число Левски-Сиони,както и няколко издания на вечното дерби и съм се нагледал на доста бомби,боеве и т.н.Честно казано и на мен ми е идвало да пребия някой от противниковия отбор,особено когато мача не върви добре за моя,но първо,надали щи мога да го направя,и второ доброто възпитание би ми попречило.Естествено,възмущавам се от тези работи и ми е много интересно как в "белите" страни от Западна Европа и най-важния мач може да протече нормално и без безредици,а тук има хора,които отиват на мач за да се избият,а не за да гледат самата среща и да подкрепят любимците си.Отговорът е много прост.Първо-стадионите ни са под всякаква критика,което затруднява полицията да се намесва,а същевременно улеснява вандалите,и второ-на Запад има камери по стадионите,и "феновете",които създават безредия могат да бъдат заловени и наказани.Тук,естествено,такива неща няма.....
-
като ти е идвало да пребиеп някой как приказваш че се възмущаваш от тия работи и имаш добро възпитание В случаи когато отбора ти не мое да играе единствения виновник са играчите, бий си ги тях, но нямаш никвото право да намесваш публиката на другия отбор . Иначе не приказвай че в западна Европа нямали проблеми. Ако ти не знаеш за най голямата трагедия в историята на футбола може би, случила се на финал между Ювентус и Ливърпул сега ще ти кажа какво се случва. Юве бие, но май с дузпа, не съм сигурен точно. Та на този стадион по време на мача имаше престрелки и около 10 убити, ако не и повече. След този случай английските отбори бяха наказани да не играят в ЕКТ повече от 10 години. Това стана на стадион Хейзъл в Белгия. Същия стадион на който България победи Белгия с 2:0 в евроквалификациите. В момента обаче стадиона се казва "крал Болдуин". Друг пример е случилото се в Катаня преди години по време на футболен мач - пак смъртен случай. Ние имаме един такъв - след вечно дерби и след хвърлена бомбичка. Не съм сигурен дали човека умря или беше увреден за цял живот, се е тая. Но помна че бомбичката бе хвърлена от синята агитка на стадион Българска Армия.....Иначе аз съм ходил на едно издание на вечното дерби и не мисля да отида скоро ако нещата не отидат към по добро. Нз точно коя година беше, бях малък и не помня много, помня само че мача завърши 1:1 и се игра на Армията.....ако не се лъжа точно в тоя мач беше смъртния случай(ако е смъртен), но има голяма вероятност да греша, все пак тогава бях малък. Другия инцидент е със момичето, което бе централно увредено след хвърлена бомбичка на мача ЦСКА - галатасарай.
-
Мисла че това си е пълна селяния с побоищата. Това си е лично мое мнение.
Естествено,че има случаи като тези на Хейзъл,Хилсбъро и т.н.Знам много добре.Но всичко това ставаше преди много години.Сега явно са се взели мерки и такива случаи в Европа има много рядко.Не че съвсем ги няма,но повечето мачове,дори "най-завързаните" протичат съвсем нормално.Може би контрола по стадионите се е затегнал,може би и самите фенове са се променили,но факт е,че там положението е много по различно от тук.НиКи написа:като ти е идвало да пребиеп някой как приказваш че се възмущаваш от тия работи и имаш добро възпитание В случаи когато отбора ти не мое да играе единствения виновник са играчите, бий си ги тях, но нямаш никвото право да намесваш публиката на другия отбор . Иначе не приказвай че в западна Европа нямали проблеми. Ако ти не знаеш за най голямата трагедия в историята на футбола може би, случила се на финал между Ювентус и Ливърпул сега ще ти кажа какво се случва. Юве бие, но май с дузпа, не съм сигурен точно. Та на този стадион по време на мача имаше престрелки и около 10 убити, ако не и повече. След този случай английските отбори бяха наказани да не играят в ЕКТ повече от 10 години. Това стана на стадион Хейзъл в Белгия. Същия стадион на който България победи Белгия с 2:0 в евроквалификациите. В момента обаче стадиона се казва "крал Болдуин". Друг пример е случилото се в Катаня преди години по време на футболен мач - пак смъртен случай. Ние имаме един такъв - след вечно дерби и след хвърлена бомбичка. Не съм сигурен дали човека умря или беше увреден за цял живот, се е тая. Но помна че бомбичката бе хвърлена от синята агитка на стадион Българска Армия.....Иначе аз съм ходил на едно издание на вечното дерби и не мисля да отида скоро ако нещата не отидат към по добро. Нз точно коя година беше, бях малък и не помня много, помня само че мача завърши 1:1 и се игра на Армията.....ако не се лъжа точно в тоя мач беше смъртния случай(ако е смъртен), но има голяма вероятност да греша, все пак тогава бях малък. Другия инцидент е със момичето, което бе централно увредено след хвърлена бомбичка на мача ЦСКА - галатасарай.
Това,че ми е идвало да пребия някой го казах по-скоро на майтап.Естествено,че няма да тръгна да се избивам,но си представи:единия сектор скандира "К*р за Левски",а другият "Еи,чорбари,майка ви ше е*ем".Предполагам,че в такъв момент всеки от двете агитки би си помислил "Ей,дее*а тия мръсни чорбари/говеда иде ми да ги прибия" и т.н.Тва имах впредвид с горния си коментар.
-
Даам, така е. Но въпреки трагичните случаи европейските фенове не са се променили. Вижте майкъл шийлдс. Осъдхиме го тука, са кат отиде в Англия да си излежава присъдата онея са обявили че го пускат. С други думи му казват: Споко споко, убивай, квот искаш прави, за тебе няма наказания. А ви гарантирам, че ако беше опитал да убие англичанин, щеше да има много по голяма причина. Ето затова не харесвам британския народ - заради надменноста им, майка им ше е*а, мислят се за най най най еди какви си. А това за полицията не е особено вярно - в Европа дори убиха човек по непредпазливост. А и помним боевете между фенове на Рома и Юнайтед миналата година, при това в напреднала фаза на ШЛ. Както те се бият рядко, така и ние се бием рядко. Това е моето мнение.
-
- BFL Team™
Много просто. Защото сме с балкански манталитет и сме с по-буен характер.
-
- Обратна връзка:
Е да ама феновете в Италия си имат причина...УШЕФ НА КАФЕВО!kanapat написа:не в цяла Европа са така в Италия напрао си обявяват война
-
- BFL Team™
Хаха, утре на Националния няма да има фенове на Румъния или максимум 200 души, защото сме такива
Да ви кажа ние сме такива, защото отсреща има точно като нас... в смисъл като играем със Английски отбори примерно няма побоища и т.н. (примерно Левски- Челси) а като играем с ЦСКА и от двете страни сме изнервени българи... изливаме си гнева и негативната емция на стадиона, като насочваме всичкия си негативизъм към противниковите фенови и футболисти...
Пример (Левски- Олимпик)
Ние си пеем наще песни ония не почват веднага да вцуват и да хвърлят към нас... те си пеят тяхните песни без да обиждат нас... все дено противникова пулика несъществува и за двете страни
пример 2 (Левски- ЦСКА)
Феновете на Левски почват с Ееее сини богове... От ЦСКА почват с "ей говеда, майка ви ш'еба", наще се изнервят и почват с "Ей чорбари, майка ви ш'еба" ЦСКАрите подхващат друга, наще запяват и те друга и накрая едната от страните няма да е доволна от резулатата, другата ще почне да им се подиграва и ще се сбият...
Да ви кажа ние сме такива, защото отсреща има точно като нас... в смисъл като играем със Английски отбори примерно няма побоища и т.н. (примерно Левски- Челси) а като играем с ЦСКА и от двете страни сме изнервени българи... изливаме си гнева и негативната емция на стадиона, като насочваме всичкия си негативизъм към противниковите фенови и футболисти...
Пример (Левски- Олимпик)
Ние си пеем наще песни ония не почват веднага да вцуват и да хвърлят към нас... те си пеят тяхните песни без да обиждат нас... все дено противникова пулика несъществува и за двете страни
пример 2 (Левски- ЦСКА)
Феновете на Левски почват с Ееее сини богове... От ЦСКА почват с "ей говеда, майка ви ш'еба", наще се изнервят и почват с "Ей чорбари, майка ви ш'еба" ЦСКАрите подхващат друга, наще запяват и те друга и накрая едната от страните няма да е доволна от резулатата, другата ще почне да им се подиграва и ще се сбият...
ЛЕВСКИ СОФИЯ
-
- Обратна връзка:
Това е българския футбол!А и честно казано не знам некаде в Западна Европа феновете да създават уникална атмосфера!Там все едно си на балет-само пляскаш и тва е!
Ааа тука бъркаш многоto6kobg написа:А и честно казано не знам некаде в Западна Европа феновете да създават уникална атмосфера!Там все едно си на балет-само пляскаш и тва е!
-
- Обратна връзка:
Действията на феновете в България за мен лично са необясними. Как може да са такива маймуни и да трошат седалки на стадиона? Как може да са такива маймуни и да се бият на стадиона, където би трябвало да се гледа мач? Това за мен не е обяснимо. Що за хора са това?
Значи според теб уникална атмосфера е когато на стадиона има повече бомби отколкото при некоя натовска операция в Персийския залив,а от двете страни се носят мощни псувни и "полови" скандирания,така ли?Според мен мнението ти е много,ама много неправилно-я си пусни английската Висша лига по телевизора и послушай как например феновете на Ливърпул пеят "You'll never walk alone" или пък как агитките на другите отбори скандират тяхните си песни!Е тва е за мене атмосфера.За жалост нашите фенове го правят само в Евротурнирите.Когато бях на мача на Левски с Челси,настръхнах когато всички сектори пееха химна,но на Левски-ЦСКА например най-много да чуем "К*р за Левски" или "Ей,чорбари...",да потрошим седалките,при това често на нашия стадион и тва е целия мач.to6kobg написа:Това е българския футбол!А и честно казано не знам некаде в Западна Европа феновете да създават уникална атмосфера!Там все едно си на балет-само пляскаш и тва е!
-
- Обратна връзка:
Наистина не обмислих това което казах, но наистина в Западна ЕВропа освен Ливърпул не знам друг отбор с луди фенове?
аз след всеки пач по така който е по хубав и по бурен трошиме тропаме по рейса или трамвайа а бре яко
-
- BFL Team™
В интерес на истината половината отговори тук ми се сториха смешни. Всички отиваме на стадиона с основната идея да подкрепяме отбора си, но втората ни нагласа винаги е да поругаем или да се сбием с противниковите фенове, просто такъв ни е манталитета, сигурен съм, че 70% от хората които писаха в темата обичат момента, когато двете агитки влезнат в пререкания, така че не ми говорете, че не разбирате защо е така и как може да се стига до това. А и не си мислете, че на запад няма такива работи. Някой беше писал, че в Англия няма такива работи. Как да няма има, просто рядко се случват на стадиона зареди законите им, иначе си се бият и то яко, събират се преди мач по 20-30 човека някъде далеч от стадиона бият си се и така, само дето нищо не се раздухва по интернет и тн.
-
- Обратна връзка:
Еми и това е важно!Нищо не се казва по медиите!То в българия е нещо кат-кой сега е по-по-най и да се сбие с някой!После го казват по новините, навсякъде в интернет ни заливат с инфо как някой счупил главата на някой, или пък как счупили некво кафене и т.н.Ругаенето е нещо, което много трудно би се махнало.Другия вариянт който на мене не ми допада е на мачовете да няма гостуваща публика.Вие как мислите?