Принтер...
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
Принтер...
Имам аз една мастилка - Epson DX4400
Работеше си перфектно, докато един ден.......
Принтирах някакви цветни снимки. Без проблеми. Изключвам принтера и го прибирам. Връщам се вечерта от училище, включвам принтера за да принтирам едни тестове, и кво става:
Принципно, като го включа, той си прави някакви тестове. Странно, но главата (мастилницата) се движеше адски бавно. Като свърши тестовете, главата се прибира, но този път не можеше. Изведнъж всички лампички почнаха да мигат (3 лампички - за включване, за мастило, за хартия). Хартия си имаше 3-4 листа, мастилото го гледах точно преди да го изключа след нормалното принтиране, и бяха почти пълни всички мастила. Проверих няколко пъти в сайта на Epson, няколко troubleshooter-a минах, нищичко. А не ми се носи на сервиз, щото ще стои там 2 месеца. А най-лошото е че след като не може да приключи теста, не може да принтира. Някой знае ли какъв може да е проблема?
Работеше си перфектно, докато един ден.......
Принтирах някакви цветни снимки. Без проблеми. Изключвам принтера и го прибирам. Връщам се вечерта от училище, включвам принтера за да принтирам едни тестове, и кво става:
Принципно, като го включа, той си прави някакви тестове. Странно, но главата (мастилницата) се движеше адски бавно. Като свърши тестовете, главата се прибира, но този път не можеше. Изведнъж всички лампички почнаха да мигат (3 лампички - за включване, за мастило, за хартия). Хартия си имаше 3-4 листа, мастилото го гледах точно преди да го изключа след нормалното принтиране, и бяха почти пълни всички мастила. Проверих няколко пъти в сайта на Epson, няколко troubleshooter-a минах, нищичко. А не ми се носи на сервиз, щото ще стои там 2 месеца. А най-лошото е че след като не може да приключи теста, не може да принтира. Някой знае ли какъв може да е проблема?
Re: Принтер...
Нямам принтер и незнам защо може да е станало така.Може да е остарял?Или нещо да му пречи да пише и затова бавно на работи?Най-добре го занеси на сервиз и за една седмица ще ти го оправят
-
- Обратна връзка:
Не е остарял със сигурност, защото няма как за няколко часа да е остарял.Galen написа:Може да е остарял?Или нещо да му пречи да пише и затова бавно на работи?Най-добре го занеси на сервиз и за една седмица ще ти го оправят
Ако го занесе на сервиз първо че както сам каза ще стои два месеца и на всичкото отгоре после няма да му го оправят и ще го моткат насам-натам и само ще си изгуби времето. Ако успеят да го поправят ще му вземат много пари, така че не знам... Аз в момента съм с Канон и е много мощен, преди бях с Брадър, ама той се прееба и си взех Канона.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
принтера е почти нов, зех го преди 2 месеца... А иначе е много странно, като почне теста, нещо прещраква 5-6 пъти и почва да движи едвам-едвам. Няма нищо, което да му пречи. Чудя се дали да не сваля главата и да я изчистя, ама това ще ми отнеме много време, щото тряя да разглобя целия принтер...
Другия вариант е да си сложиш по нови драйвериIvanMladenov написа:принтера е почти нов, зех го преди 2 месеца... А иначе е много странно, като почне теста, нещо прещраква 5-6 пъти и почва да движи едвам-едвам. Няма нищо, което да му пречи. Чудя се дали да не сваля главата и да я изчистя, ама това ще ми отнеме много време, щото тряя да разглобя целия принтер...
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
не е от драйверите, защото този принтер е мултифункционален, има скенер и позволява един вид "ксерокс" без да се вкарва в компютъра. Ама нещо...Galen написа:Другия вариант е да си сложиш по нови драйвериIvanMladenov написа:принтера е почти нов, зех го преди 2 месеца... А иначе е много странно, като почне теста, нещо прещраква 5-6 пъти и почва да движи едвам-едвам. Няма нищо, което да му пречи. Чудя се дали да не сваля главата и да я изчистя, ама това ще ми отнеме много време, щото тряя да разглобя целия принтер...
-
- Обратна връзка:
Не е от драйвърите....Galen написа:Другия вариант е да си сложиш по нови драйвериIvanMladenov написа:принтера е почти нов, зех го преди 2 месеца... А иначе е много странно, като почне теста, нещо прещраква 5-6 пъти и почва да движи едвам-едвам. Няма нищо, което да му пречи. Чудя се дали да не сваля главата и да я изчистя, ама това ще ми отнеме много време, щото тряя да разглобя целия принтер...
-
- Обратна връзка:
ама се сещаш, че ако го разглобиш гаранцията заминава...IvanMladenov написа:принтера е почти нов, зех го преди 2 месеца... А иначе е много странно, като почне теста, нещо прещраква 5-6 пъти и почва да движи едвам-едвам. Няма нищо, което да му пречи. Чудя се дали да не сваля главата и да я изчистя, ама това ще ми отнеме много време, щото тряя да разглобя целия принтер...
-
Или изчисти главата, но ще си остане без гаранция. Или го носи на сервиз и им бутни 20 лева и за 1 седмица щи го направат.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
лошото е, че ако изчистя главата, пак не е сигурно че ще тръгне, а ще е голяма играчка щото много ще тряя да разглабям....
-
- Обратна връзка:
Аз съм съгласен с MrDeqn. Носи го там, дай им 20 кинта и за има-няма една седмица ще ти го оправят. Поне знаеш, че е на сервиз.IvanMladenov написа:лошото е, че ако изчистя главата, пак не е сигурно че ще тръгне, а ще е голяма играчка щото много ще тряя да разглабям....
-
- BFL Team™
Батка, принтера ти е прихванал някакъв сигнал от извънземни...
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
бахти...
отнесох го още понеделник на сервиза, вчера ми викат "готов е", днес отивам, не бил готов.........
отнесох го още понеделник на сервиза, вчера ми викат "готов е", днес отивам, не бил готов.........