Свършихме първата част от общо три на сезона.
До момента за мен представянето ми мога да го обобщя така - безпогрешен в лигата, много зле в ШЛ. В лигата в 11 мача записах 10 победи и една загуба - в директния мач срещу Иван загубих доста злощастно. Въпреки това имам преднина от 8 точки пред втория Банат и съм с мач по-малко. В ШЛ отстраних Дери Сити с 3:1 и 3:0, но групата беше доста неприятна - Челси, ПСВ и Вердер. Почнах срещу ПСВ, в Холандия. Слаба игра през първото полувреме и 2:0 за тях. Второто отбора се преобрази, смаза смаяните холандци, които цяло полувреме не минаха центъра, но невероятния в този мач Гомеш ги спаси. И така до последната минута от продълженията, когато изчистена топка стана извеждащ пас за Куверманс и 3:0. Огромна футболна несправедливост. Следващия противник бе Вердер, този път на Мала Маракана. Мача започна зле и Класнич откри за гостите в 5', но в 8' Гай изравни. В 32' Розенберг отново изведе гостите напред, а в 44' Слепичка изравни. 2:2 на полувремето. Целта в тази група беше 3-то място, а за да го постигна ми трябваше победа или в най-лошия случай равен срещу бременските музиканти. Второто полувреме започна добре и Йестровия наказа от бялата точка Тим Вийзе в 50' и даде преднина на моя отбор. В 64' Кла снич отново изравни, а в 67' след центриране от корнер Налдо отбеляза четвърти гол за гостите. Тука ми идваше да счупа клавиатурата - отново надигравам противника, играя открито и уникален малшанс. Така и завърши мача. После имах домакинство на Челси, срещу които също излязох с моя атакуващ стил на игра. Мача завърши 3:6, за мен хеттрик вкара Лечич, който влезе през второто полувреме, а през втората част на двубоя, в която Челси вкара 4 гола, имаха по-малко атаки от колкото голове. Тука отпаднах и се отчаях. Мача в Лондон завърши 5:1 за Челси, отново пресилен резултат предвид показаното от двата отбора. Остават домакинство на ПСВ и гостуване на Вердер, в които ще си играя моя футбол, защото няма никакъв залог, след като вече отпаднах.
=====================================================================
Малко и за отбора на Ванката:)
Той започна добре шампионата с победа срещу Младост с 2:0, но последва слаб мач, в който направи равен с Кукарички - 1:1. Този провал го вкара в лоша серия - 1:2 от Банат, 1:1 с Борац, за да се стигне до мача му с мене, в който той се възроди и ме победи с 3:1 с голове в 88'(автогол на Гай) и 90'(Зоран Тошич), а в 85' изгониха негов играч. Общо взето страшно интересен двубой. Тази победа го вкара в подем и с две победи с по 5:3 последователно срещу Металист(последния противник преди групите на УЕФА) и Бежания. След това победа за купата с 3:2, отново победа срещу Металист, този път с 1:0 и отбора бе в групите на УЕФА, където му се паднаха Нюрнберг, Рен, Стяуа и Локо Москва. Приемлив жребий. Отбора побеждаваше, всичко изглеждаше розово. И така докато не се стигна до.....Хайдук Кула. Четата от Кула стигна до героично 2:0 срещу партизаните пред своя публика и отново вкара тима на Иван Кънчев в мини криза. Въпреки провала предния кръг отбора победи с 2:0 Войводина следващия кръг и отново даде заявка да не бъде отписван от сметките. Последва труден мач срещу ОФК Београд за купата, който завърши 1:1 в редовното време и след изпълнения на дузпи партизаните се класираха напред. Последва резонна победа с 1:0 над Смедерево, които бяха в топ 5 и инфарктния мач, който вкара отбора в нова миникриза. Невероятно нещастно 3:3 срещу ОФК Београд на стадиона на Партизан, като отбора водеше с 3:1, но чрез Миленович(77') и чрез съдията, който даде дузпа, а нарушението бе 100% извън наказателното, в 82' ОФК изравни и стигна до хикса. Много неприятно и злощастно загубени точки, а точно преди този мач, аз се измъчих срещу Войводина, с човек повече цяло полувреме, като стигнах до победата в последните минути и се виждаше края на хегемонията ми в лигата от началото на сезона и както Партизан се беше засилил първенството можеше да стане интересно, но ОФК Београд ми направиха "услуга", като вкараха Партизан в нова криза. След тоя мач им набрах много на ОФК и следващия ми мач бе гостуване в Белград и познайте какво стана.....ОФК Београд - Црвена Звезда 2:7 - отмъстих за Ванката!
![party :party:](./images/smilies/party.gif)
Следващия мач на Партизан беше срещу Напредък, спечелен с 1:0 и първия му мач в групите на УЕФА - гостуване на Нюрнберг. Партизаните надиграха изцяло домакините, личеше си, че Ванката добре познава немците и знае силните и слабите им страни. Но футболната несправедливост отново възтържествува, когато в последните минути изчистена топка стана извеждащ пас за Харистеас, който отбеляза единствения гол в мача. Тази нещастна загуба затвърди кризата и последва мач срещу Младост, загубен с 1:2. Както виждате ситуацията в Партизан в лигата е на другия полюс от моята, но въпреки всичките перипети, аз вярвам, че този отбор ще намери себе си и ще бъде основен конкурент за тилата(в момента разликата между мене и него е 9 точки в моя полза). Все пак остават 21 кръга до края(аз съм с мач по малко и при моя победа разликата става 12 точки, но въпреки това няма да подценявам вечния съперник).
=====================================================================
Длъжен съм и да обясня, че от началото на сезона съдийте страшно много ме подпират
![Big Smile :D](./images/smilies/bigsmile.gif)
От началото на сезона са ми дали 7 дузпи и нито една срещу мен, за разлика от Партизан, за които е дадена 1 дузпа и 3 срещу тях. Нямам пръст в това!
![Big Smile :D](./images/smilies/bigsmile.gif)