Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer

За всичко което не се връзва с темите на останалите форуми
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Публикувай отговор
Levski_forever
BFL Team™

Re: Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer

Мнение от Levski_forever »

другото ,което ме дразни в PES (2008) са финтовете! стават прекалено лесно .Дори и дете на 5 години ще може да си ги прави спокойно, това е минус и то голям ,особено в мултиплеър режим...така невинаги побеждава по-добрия ,този дето е играл повече играта...докато при ФИФА е обратното....
Също много смешно е направена анимацията ,когато играч поеме топката и си я поведе напред...нереално е...
най-големия минус обаче е лицензите ..какво от това като има патчове ,оправящи имената на играчите?! За xbox360 и PS3 версиите това няма начин да се оправи освен ако не си играеш с вградения editor в играта

мен си ме кефи когато давам пари за една игра те да си заслужават ,вътре в нея да пише Бербатов ,не Benbatov ,екипите да са реални ...да не говорим за дразнещия "конзолен" стил на менютата...просто за мене в FIFA всичко е по-изпипано някак си, там си знаят работата

Разбира се ,за да бъда напълно обективен ще посоча и недостатъците във FIFA.
-ниското качество на екипите и лицата ,въобще на всеки графичен елемент по време на мач (1gk)
-по-слабия Manager Mode режим ,в сравнение с този на PES
-в последната фифа тревата не ми допадаше много
-геймплея не е толкова лош ,колкото го изкарват ПЕС феновете ,но не и толкова добър

Най-големия + на фифа обаче е, че се променя много лесно ...както виждате за нея има патчове ,които оправят графиката ,че дори и геймплея...

извод: FIFA 80% в полза срещу 20% PES (мое мнение)
Изображение
napster

Мнение от napster »

Аз предпочитам да усещам играчите, тоест да имам ... как да го кажа... повече контрол над играчите, повече вариянти за игра, повече движения на играчите. Звукът яко куца обаче и това е голям минус и се надявам да се оправи и да стигне нивото на FIFA. Към PES нямам големи забележки към енджина, геймплейя и т.н. Докато при фифата имам. И то доста.
Другото което много ми харесва при Pro Evolution Soccer е невероятният мултиплейър. Феноменален е. Смисъл за това има заслуга геймплейя, но всичко е много добре изпипано. Това важи за игрите преди pes2008. PES2008 за мен е недовършна игра. Самият Шинго Сеебас го каза, били са яко притиснати със срок. Доброто нещо е, че това което трябваше да е PES2008 ще го видим в PES2009. С изключение на лицензите, поради онези от ЕА, които си мислят, че ако имат всички лицензи играта им ще е най-добрата. Всъщност проблема ми е, не че ЕА имат тези лицензи, а че са дали с милиони отгоре за да не може PES да ги ползва. Тоест ЕА ме лишават от това да играя с Премиершип, Бундеслигата, Българският Нац. отбор и още много. Добре, че тъпият договор свършва през 2010. Не ме разбирайте, че не искам ФИФА да имат лицензи. За бога искам, но да не купуват екслузивни, защото така искуствено оронват PES. Което чисто професионално от конкурент на конкурент е жалко. Навсякаде всички викат, че PES е боклук заради липсата на лицензи. А всъщност причината за това са ЕА. Същите яко пренебрегват и се гаврят с PC потребителите напродукта им. Всяка година "има 781571 нови бла-бла-бла" а накрая се оказва, че тези работи ги няма и получаваме "още от същото". Даже може да се приеме буквално - единствените промени последните години са няколко козметични промени (даже менютата са горе-долу същите с козметични промени). Даже забелязах нещо уникално - лицата на някои от по-известните играчи са идентични с тези от миналото издание. Пълен смях. Сега ще си помислите, че съм същият като rapitkata. Тоест играя си само това което си знам, и за нищо на света няма да пробвам FIFA , аз съм супер фенче бла-бла-бла. Не съм толкова пропаднал и далеч не съм толкова глупав да кажа че играя еди-кое-си и че колкото и да е добра другата игра няма да я играя. И в същото време гореспоменатият се мисли за компетентен да плюе PES без да я е играл повече от час!!! На тоя трябва да му се забрани да пише по въпроса. Просто е супер смешен отстрани. Но стига толкова съм се ядосвал от философи.
Та, другите + на ФИФА-та... Менюто, макар и нелогично, радва. Радват и доста други малки детайли. За съжаление геймплейно нито е нещо особено, нито от ЕА мислят да го оправят.
Искрено се надявам да се осъзнаят, и да си размърдат задниците и при PC, не само да се чудят какво да взаимстват от КОНАМИ при Xbox360 и PlayStation3 конзолите.
Изображение
maniakapetko

Мнение от maniakapetko »

Играя фифа от както се помня с комп.За сметка на това играя пес от версия 5-2005-2006.За тези 3 издания,които съм изиграл съм видял купища по-смислени неща от колкото в фифа.Според мен проблемите не са в лицензите.Има се пачове и се оправят.Видях също така и колко идеи са откраднати от ЕА.Та даже и това залъгване при тъчовете,за което г-н Широв се радваше толкова много в ревюто си в Пс Мания.Да и Пес има проблеми.Наистина овладяването на топката е малко мудно,но и в фифа ако не играеш на Фаст е същтото почти.Сега като излезе Пес 2009 много неразбрали фифа фенове ще почнат да реват как Конами са откраднали идеята за Be a Pro,но защтото ги мързи да се осведомят ще видят,че и в Пес 2008(япнска версия)има нещо подобно-а просто сега ще се прехвърли и на останалите платформи.Друго,което може да се отбележи за Конами е,че в вскяка своя версия правят промени и не са само козметични.Същто така поне пускат един порт от Хбокс 360 и за Пс и всичко е тип топ.Честно казано не знам,защо и Еа не направят това.И по евтино ще излезе и некст-ген ще има.(Между другото това го чака ПС гейминга,портове от Х-бокс)
Мен пък лично ме дразни Мастер Лигата,не е измислена напълно.Можеби някога ще проиграя сериозно фифа отново,може би ще е като си зема и аз конзола,но до тогава ще наблегна на Пес и все пак ще си пусна и фифата да видя за какво става на въпрос.
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

За " Be a Pro " вече бяха пуснати напатки от неосведомени фифа фенове НО :
AntrAcsA написа:
KALBI написа:Become a legend = Be a Pro?
1-во Be a Pro е взето от ПЕС 5 ! Има опция за fix cursor + Player Cam
2-ро " Fantasia Mode " го имаше във J League 2007 игра на конами , подобна на ПЕС но излиза само за PS 2 много преди " Be a Pro" да се появи във ФИФА ;) http://www.youtube.com/watch?v=_u2JGJAP ... re=related
Levski_forever
BFL Team™

Това за мен да кажем ,че едната компания (била то EA или KONAMI) краде от другата е пълна глупост и безмисленно! Всяка компания си има политика и си я следва. Правят проучвания кое се харесва на феновете и кое не и тогава решават какво да сложат в игрите си...това е все едно да обвиним nova ,че краде от btv идеи и обратното!
Това е пазар и в него има голяма битка за милиони кинти ...проумейте го:)
Изображение
spektarm

Мнение от spektarm »

Еми, добре, да приемем, че си прав. Но ЕА като сложат нещо, го слагат АБСОЛЮТНО същото както е в ПЕС (понякога променят само името) и после казват "NEW FEATURE" и си приписват идеите на Конами. Това е некоректност спрямо конкуренцията (като добавим и ексклузивните лицензи), а ако ЕА не бяха толкова богати, до сега Конами да са ги осъдили... :P
napster

Мнение от napster »

Levski_forever написа:Това за мен да кажем ,че едната компания (била то EA или KONAMI) краде от другата е пълна глупост и безмисленно! Всяка компания си има политика и си я следва. Правят проучвания кое се харесва на феновете и кое не и тогава решават какво да сложат в игрите си...това е все едно да обвиним nova ,че краде от btv идеи и обратното!
Е добре де, как може един елемент от КОНАМИ да се появи при ЕА точно следващото издание след ПЕС? Всъщност си прав : те търсят това което се харесва, а именно някой елементи от ПЕС и ги обявяват за свой. А ако измислят нещо ново, то е някакво супер ненужно. Примерно гледайте сега - някой ще играе ли с мишка!? На бас, че всички ще си останат с старото типично asdw,arrows управление. Естествено, ще го пробваме, но... не е нищо невероятно. А в онова клипче само за това говореха. Пълна простотия. Поне графиката вече не е толкова гадна и дразнеща, а си е на ниво. Лицензите няма да ги коментирам, по-горе си казах мнението по въпроса. Според клипчетата, геймплейят ще е същият, с съвсем малки подобрения (поне те казват за такива, аз не видях). Дано да не съм прав... и да не изгубя сумати часове както направих с ФИФА2008. Тя беше почти 1:1 като 2007, само че Дейвид беше в Галакси. И на това му се радвате? Признавам всички ФИФА фенове, големи оптимисти! Да можех и аз да се радвам на ФИФА както вас. Последната ФИФА която доста ме зариби беше 2005 и още си пазя кутията. Докато последният ПЕС който ме зариби много беше 6. 2008 не ми хареса особено. Нито пък ми допадна като игра. Но определено беше по-добър от ФИФА! Доспа ми се, лека вечер. |-)
Изображение
maniakapetko

Мнение от maniakapetko »

Напстер,чакаи малко и на фифа феновете не им харесва това,но те просто не исат да пробват нещо друго.И за това в такива спорове увисват и говорят общи неща.
П.С.Реших да се поровя по-различни гейм сайтове и да видя как вървят оценките за двете игри за тази и миналата версия.Може да не ми повярвате,но от 10 проверки в 7 от тях ПЕС беше с по-висока оценка и при журналистите и при феновете(ако има такава).Едно от тези 3 места на което фифа е с по-висока оценка е ПС Мания дето статията е на заблуденото фенче на фифа Широв.
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
Levski_forever
BFL Team™

maniakapetko написа:Напстер,чакаи малко и на фифа феновете не им харесва това,но те просто не исат да пробват нещо друго.
:D чакай беее. Имам PES 2008 инсталирана на копм0 иначе нямаше да говоря ...казах си моето мнение ..pes2008 не ме кефи (незавършен продукт) ...това ,че на теб не ти харесва моето мнение...ами това си е твой проблем :)
Изображение
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

Levski_forever написа:другото ,което ме дразни в PES (2008) са финтовете! стават прекалено лесно .Дори и дете на 5 години ще може да си ги прави спокойно, това е минус и то голям ,особено в мултиплеър режим...така невинаги побеждава по-добрия ,този дето е играл повече играта...докато при ФИФА е обратното....
Също много смешно е направена анимацията ,когато играч поеме топката и си я поведе напред...нереално е...
най-големия минус обаче е лицензите ..какво от това като има патчове ,оправящи имената на играчите?! За xbox360 и PS3 версиите това няма начин да се оправи освен ако не си играеш с вградения editor в играта

мен си ме кефи когато давам пари за една игра те да си заслужават ,вътре в нея да пише Бербатов ,не Benbatov ,екипите да са реални ...да не говорим за дразнещия "конзолен" стил на менютата...просто за мене в FIFA всичко е по-изпипано някак си, там си знаят работата

Разбира се ,за да бъда напълно обективен ще посоча и недостатъците във FIFA.
-ниското качество на екипите и лицата ,въобще на всеки графичен елемент по време на мач (1gk)
-по-слабия Manager Mode режим ,в сравнение с този на PES
-в последната фифа тревата не ми допадаше много
-геймплея не е толкова лош ,колкото го изкарват ПЕС феновете ,но не и толкова добър

Най-големия + на фифа обаче е, че се променя много лесно ...както виждате за нея има патчове ,които оправят графиката ,че дори и геймплея...

извод: FIFA 80% в полза срещу 20% PES (мое мнение)
баго, ти току-що изкара извода, че "най-големия минус на ПЕС е, че трябва да се едитне и да се пусне пач за да се оправят имената", а на ФИФА "най-големия плюс е че има много пачове"
противоречиш си ;)
Изображение
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

Levski_forever написа:
maniakapetko написа:Напстер,чакаи малко и на фифа феновете не им харесва това,но те просто не исат да пробват нещо друго.
:D чакай беее. Имам PES 2008 инсталирана на копм0 иначе нямаше да говоря ...казах си моето мнение ..pes2008 не ме кефи (незавършен продукт) ...това ,че на теб не ти харесва моето мнение...ами това си е твой проблем :)
и по скайп ти казах, че ако искаш геймплей, не тряя да сваляш ПЕС 2008, а ПЕС 6, ама ти си говори че геймплея бил недоизпипан и че с финтовете минаваш всички. Пробвай го тва на ПЕС 6 и няма и 1 атака да имаш колкото и мачове да играеш.
Изображение
Levski_forever
BFL Team™

IvanMladenov написа:
Levski_forever написа:
и по скайп ти казах, че ако искаш геймплей, не тряя да сваляш ПЕС 2008, а ПЕС 6, ама ти си говори че геймплея бил недоизпипан и че с финтовете минаваш всички. Пробвай го тва на ПЕС 6 и няма и 1 атака да имаш колкото и мачове да играеш.
Ама за к`во ми е да я свалям ?! Представи си ,че някой решава да си купи за първи път версия на PES и избира PES 2008 (най-рекламирана от ПЕС фенове). Тогава к`во да прави като види големите недостатъци ?! Да дава още пари за pes6?!
Това в FIFA неможе да се случи ...дори и всяка година да има малки промени по геймплея това е добро решение ,за да не стават нещата като с pes2008..тъкмо свикнеш с един геймплей и догодина напълно различен...
Изображение
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

Levski_forever написа:Това за мен да кажем ,че едната компания (била то EA или KONAMI) краде от другата е пълна глупост и безмисленно! Всяка компания си има политика и си я следва. Правят проучвания кое се харесва на феновете и кое не и тогава решават какво да сложат в игрите си...това е все едно да обвиним nova ,че краде от btv идеи и обратното!
Глупости са за теб защото ЕА краде от КОНАМИ !! Ако беше обратното друга песен щеше да запееш ;) То реално ПЕС няма какво да звемат от ФИФА защото това означава да направят крачка назад... или всъщност не има даже го направиха тази година. ПЕС 2008 е супер бъгав... точно като ФИФА :^) .
А да я ми покажи кое е толкова смешното при поемането на топката ?? Защото точно работата с топката във ФИФА е пътлна комедия .
Ама за к`во ми е да я свалям ?! Представи си ,че някой решава да си купи за първи път версия на PES и избира PES 2008 (най-рекламирана от ПЕС фенове). Тогава к`во да прави като види големите недостатъци ?! Да дава още пари за pes6?!
Това в FIFA неможе да се случи ...дори и всяка година да има малки промени по геймплея това е добро решение ,за да не стават нещата като с pes2008..тъкмо свикнеш с един геймплей и догодина напълно различен...
Баго извинявай ама говориш пълни глупости ;) Седни поне малко поиграй ПЕС и тогава говори колко е различен един геймпей от друг . и А и така да е че кво лошо има ? Къв е смисъла на ПЕС 6 да си ги бия на най-голяма трудност с най слабия отбор и на ПЕС 2008 да е същата работа ?? ПЕС 2008 не е най хваления от феновете и най - рекламирания , напротив , те го анатемосаха и продажбите може би са много слаби .. нямам и идея . ААААААА да за пример ти давам един случай . Мой приятел живее в Италия , учи там , студент . Та негов колега БГ, купува PS 3 на неговия племеник но се оказва , че майкаму е била купила PS 3 , той решава да остави конзолата в квартирата и като фенове на Футбола купуват футболни игри , респективно ПЕС 2008 и ФИФА 08 .
Човека ми говори , че на ФИФАта са играли точно 1-час , след което решили да пробват ПЕС и каза , че от тогава не могат да се наспят.. не го оставят по цял ден и цяла вечер... събират се в квартирата сума народ повечето големи хора по на 30 -40 години , купили са 4 джойстика и играят 2 vs 2 правят си турнири и т.н. а ФИФАта събира прах.. той луд фен на ФИФА междодругото ама казва че не е играл по добра игра от ПЕС 2008 а има по добра ... това е ПЕС 6 .
creAtive

Мнение от creAtive »

вие не сте добре ,и какво като крадът помежду си ,това само трябва да ва радва... :wasntme: квото спорите за някакви си глупости все едно игрите са ваши...държите се все едно *** пак са откраднали нещо от вас :bang:
Volov_Forever

Мнение от Volov_Forever »

creAtive написа:вие не сте добре ,и какво като крадът помежду си ,това само трябва да ва радва... :wasntme: квото спорите за някакви си глупости все едно игрите са ваши...държите се все едно *** пак са откраднали нещо от вас :bang:
Само дето не сме крали ;)
TiberiuM

Мнение от TiberiuM »

Volov_Forever написа:
creAtive написа:вие не сте добре ,и какво като крадът помежду си ,това само трябва да ва радва... :wasntme: квото спорите за някакви си глупости все едно игрите са ваши...държите се все едно *** пак са откраднали нещо от вас :bang:
Виц на годината: FPBL не са крали от BFL :)
Volov_Forever

Мнение от Volov_Forever »

TiberiuM написа:
Volov_Forever написа:
Виц на годината: FPBL не са крали от BFL :)
На тебе дето много ти знае устата,кажи какво сме взели от БФЛ?Миниекипите и емблемите за ФИФА бяха на БФЛ ;) Точно заради това изтрихме патча!!!
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

Аз ги играя и двете но лично за мене е по добра ПЕС - серията - предимство в геимплея и некст - ген графиката , обаче мултито отстъпва тотално тази година в пес докато на фифа е по добро както и мениджър моуда не е лош общо взето тва е моито мнение :hi:
ПФК Литекс Ловеч - Четирикратен Шампион на България - 1997-1998, 1998-1999, 2009-2010, 2010-2011
Четирикратен носител на Купата на България - 2000/01 г., 2003/04, 2007/08 и 2008/09 г.
Носител на Суперкупата на България: 2010/11 г.

Изображение
creAtive

Мнение от creAtive »

__SaNd1__ написа:Аз ги играя и двете но лично за мене е по добра ПЕС - серията - предимство в геимплея и некст - ген графиката , обаче мултито отстъпва тотално тази година в пес докато на фифа е по добро както и мениджър моуда не е лош общо взето тва е моито мнение :hi:
еми ето бързо,кратко....това е което трябва просто да се каже :wasntme:
Levski_forever
BFL Team™

Volov_Forever написа: На тебе дето много ти знае устата,кажи какво сме взели от БФЛ?Миниекипите и емблемите за ФИФА бяха на БФЛ ;) Точно заради това изтрихме патча!!!
a ina4e vika6 ne ste krali... :giggle: :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Свободна зона”