Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer

За всичко което не се връзва с темите на останалите форуми
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Публикувай отговор
AntrAcsA
BFL Team™

Re: Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer

Мнение от AntrAcsA »

В некст ген версията на ФИФА единственото хубаво нещо са екипите и физиката на топката всичко друго е тотален смях !! спринта с топка особено смяна на посоката . 99 % от головете са ' вратаря отбива и някой добавя ' супер смешни центрирания и игра с глава , абсолютно глупаво ИА а, единоборствата са супер не реални няма никакво значение от физиката на играча . Адски много излишни финтове което прави играта доста аркадна . Високите пасове са като лазерно насочване кадето и да изриташ топката почти винаги я поема твой човек , да не говорим , че топката прави меко казано страна траектория . Ударите , няма значение как ти е застанал човека , с гръб с гъз да го ричкат да го бутат той си рита без проблеми . Най-много се дразня от факта че тотално и арогантно се копира от ПЕС ама се прави доста нескопосано а тук всички ФИФАджиичета не искат да го приемат и се чудят защо един ПЕСар като ги вхане на любимата им фифа им праска анусчетата а те като хванат ПЕС не могат да направят нищо ! .. оффф много ама адски много необмислени неща с две думи шит геймплей . Просто хората ги впечетлява графиката и някой по плавни движения ... ама това ли е най важното ??? Мога да ти изреждам до утре още минуси ама почва GC 2008 и чакам първото видео от геймплея на ПЕС 2009 . Лек ден !

П.С. Ето можеби най кратката и точна оценка направена до този момент :
Snoop DoG-iZle написа:Значи ще ги разделя по групи (и ще оценявам по десетобалната):

Графика: На ПЕС е по-добра. Детайлите по играчите и стадионите са добри. Дребни екстри като светлинните табла, които са динамични в ПЕС ме радват.
Освен това съдията във ФИФА се щура като луд по терена, докато в ПЕС съдията показва решенията си.
ПЕС- 8; ФИФА- 5.5

Звук: Тук вече ФИФА печели. По-богат коментар и повече песни на агитките + богат саундтрак, макар и не особено добър.
ПЕС-4 ; ФИФА - 6.5

Менюта и външно оформление: Нелогичните менюта във ФИФА ме дразнят, но като цяло са равностойни.
ПЕС-7; ФИФА -6.5

Системни изисквания: Тук ФИФА печели, макар че с компютър за $500 спокойно ще си играете ПЕС на голяма резолюция.
ФИФА- 9; ПЕС- 6.5

Брой отбори и първенства: Тук естествено ФИФА печели, макар че надали някога ще седна да играя с отбор от 2 Бундеслига :~)
ФИФА- 9; ПЕС-6

Богатство на режимите на игра: Тук ПЕС смазва с уникалната си ML, за сметка на недоиздяланата MM на ФИФА. П.П> Режима на тренировка в ПЕС също е много по-изпипан
ПЕС-9.5; ФИФА- 5.5

Мултиплейър: В ПЕС има добър мулти, но във ФИФА е една идея по-напред.
ФИФА - 8; ПЕС- 6.5

Възможности за настройка на стратегиите: Тук отново ПЕС е много по-добър. Възможности за динамична настройка на тактики, позиции и взаимодейства между играчите. Във ФИФА също има подобна функция, но тя е много по-бедна, а и не е динамична.
ПЕС- 10; ФИФА - 5

Геймплей (тук се дават до 20 точки):ПЕС е невероятен с изпипаните и точни движения, с финтовете и ударите. Единствено съдията във ФИФА е по-добър. Богатството на финтове,пасове и удари е страхотно, а и от ЕА са копирали страшно много неща.
Да отбележа, че за начинаещи ФИФА е по-лесна (например играчът ти сам си следи противника или идващата топка), но за майстори ПЕС е по-добър.
ПЕС- 17 точки; ФИФА- 7 точки

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: От 100 възможни точки ПЕС печели с 74.5, а ФИФА получава 62.
Ако от ЕА спрат да крадат от КОНАМИ може и да имат късмет, но за сега ФИФА диша прахта на ПЕС :)

П.П. И за да не кажете нещо играя ФИФА от 2002 година, а в периода 2005-2006 съм играл ФИФА всеки ден поне по 3 часа, но просто ПЕС е по-добър.
Човека си е фифа фен . Е до момента когато реши да пробва ПЕС 6 де :D
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

И аз бех ФИФА фен докато не пробвах ПЕС 6 макар че ги играя и двете но както казваш асене тва е наи точната и обективна оценка до момента макар че не виждам смисъл от спора, защото никои няма да убеди другата страна в противното ... :hi:
ПФК Литекс Ловеч - Четирикратен Шампион на България - 1997-1998, 1998-1999, 2009-2010, 2010-2011
Четирикратен носител на Купата на България - 2000/01 г., 2003/04, 2007/08 и 2008/09 г.
Носител на Суперкупата на България: 2010/11 г.

Изображение
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

KALBI написа:
AntrAcsA написа:В некст ген версията на ФИФА единственото хубаво нещо са екипите и физиката на топката всичко друго е тотален смях !! спринта с топка особено смяна на посоката . 99 % от головете са ' вратаря отбива и някой добавя ' супер смешни центрирания и игра с глава , абсолютно глупаво ИА а, единоборствата са супер не реални няма никакво значение от физиката на играча . Адски много излишни финтове което прави играта доста аркадна . Високите пасове са като лазерно насочване кадето и да изриташ топката почти винаги я поема твой човек , да не говорим , че топката прави меко казано страна траектория . Ударите , няма значение как ти е застанал човека , с гръб с гъз да го ричкат да го бутат той си рита без проблеми . Най-много се дразня от факта че тотално и арогантно се копира от ПЕС ама се прави доста нескопосано а тук всички ФИФАджиичета не искат да го приемат и се чудят защо един ПЕСар като ги вхане на любимата им фифа им праска анусчетата а те като хванат ПЕС не могат да направят нищо ! .. оффф много ама адски много необмислени неща с две думи шит геймплей . Просто хората ги впечетлява графиката и някой по плавни движения ... ама това ли е най важното ??? Мога да ти изреждам до утре още минуси ама почва GC 2008 и чакам първото видео от геймплея на ПЕС 2009 . Лек ден !
Брей ти какъв си феномен, за час игра какви феноменални впечатления имаш.
Нещата които изтъкваш са абсолютно неадекватни и неверни. Да кажеш, че пес има по-добро тичане и смяна на посоката... :rofl: :rofl: :rofl:
Единобоствата - правя 360 финта, при което ме гърдира играча и се сгромолясвам на тревата. Нереално. За ударите пак глупости говориш, като ти бъркат в гъза, понякога едвам едва успява да я ритне с боц. Ако е с гръб изобщо едва ли ще успее да уцели вратата. Относно траекторията на дългите пасове... Щом мислиш, че в пес са по-реални пасовете и траекторията и самото движение на топката е реално, то ти си нямаш и хал хабер от футбол и просто няма за какво да говоря с тебе повече. Просто един болен фенбой, който или е толкова зле, че не може да види кой е по-добрия продукт, или е такъв дебил, че предпочита да играе по-скапания.

Относно тая смешна точкова система - човека като поиграе на некс джен, тогава да дава нови оценки. Абсолютно неадекватни са и нямат нищо общо с реалността.
Абе еи ти маи изобщо не си играл никога футбол в ФИФА е наи нереалния футбол в сравнение с ПЕС ама ти маи си нямаш на представа какво е да играеш футбол изобщо !!! Върви поиграи малко на вънка и после седни и поиграи двете - смешник :rofl: Само един заблуден фен на фифа може да каже че тичането било нереално - то цялата фифа си е нереална нямам какво повече да кажа вас освен лицензите друго не ви дреме в ПЕС има мн реализъм за разлика от ФИФА където и грам няма!!! Да и аз преди бях на твоето мнение преди да поиграя ПЕС но след като го поиграх вече и не помирисвам тая игра с името ФИФА мн рядко я играя и не я играя с такова удоволствие като ПЕС ;) По некомпетентите ти исказвания си личи колко си умен - ама то толкоз ти трябва, колкото да играеш фифа, а в пес се иска малко Акъл ;) Аиде със здраве и няма смисъл никои от фифа феновете да ми отговаря повече няма да пиша в темата уважавам секи един фифа и пес фен никои да не се засяга краи по темата от моя страна !!!! Чакаме новите ФИФА 09 и ПЕС 2009 и тогава след като ги поиграем пак ше си поговорим :hi:
ПФК Литекс Ловеч - Четирикратен Шампион на България - 1997-1998, 1998-1999, 2009-2010, 2010-2011
Четирикратен носител на Купата на България - 2000/01 г., 2003/04, 2007/08 и 2008/09 г.

Изображение
ochko
BFL Team™

Мнение от ochko »

Отново един високо аргументиран отговор на ПЕС фен. Със смазващи факти и доказателства отново доказват правотата си... Радвате ме, честно.
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

ochko написа:Отново един високо аргументиран отговор на ПЕС фен. Със смазващи факти и доказателства отново доказват правотата си... Радвате ме, честно.
аз поне си изложих фактите за екипите на ФИФА и тези на ПЕС, странно защо не получих отговор...
А като каза за блестящите екипи, един шот от ПЕС 2009 - http://images.gamersyde.com/gallery/pub ... 7_0002.jpg Някакви проблеми с отблясъците?
Изображение
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

очко, твърдиш, че не доказваме аргументите си, ама ти си мълчиш като ти показах екипите на ПЕС и ФИФА, нали.... и ти ме радваш, честно
Изображение
ochko
BFL Team™

Мнение от ochko »

Е какво да ти кажа? Трябва да си доста неориентиран за да не разбереш екипа за FIFA. Докато този на ПЕС е изключително смотан и неадекватен. Виж на FIFA как е, торса е свързан. На пес е разделен на 3 (ТРИ!!!) части. Отзад, отпред и някакви недомислени и изключително глупави раменни елементи. Това доста пречи да се направи един добър и изпипан екип и това в играта се вижда. Позволи ми като правил повече екипи от теб да имам по-точно виждане за това кое как е в рисуването и тънкостите им...
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

ochko написа:Е какво да ти кажа? Трябва да си доста неориентиран за да не разбереш екипа за FIFA. Докато този на ПЕС е изключително смотан и неадекватен. Виж на FIFA как е, торса е свързан. На пес е разделен на 3 (ТРИ!!!) части. Отзад, отпред и някакви недомислени и изключително глупави раменни елементи. Това доста пречи да се направи един добър и изпипан екип и това в играта се вижда. Позволи ми като правил повече екипи от теб да имам по-точно виждане за това кое как е в рисуването и тънкостите им...
обясни ми тогава, като сичко е свързано, тия квадрати дето те питах на 7ма страница какви са? На ПЕС, фланелката е цяла, от до, с изключение на ръкавите, които са най-отдолу, но въпреки това, няма разни осмоъгълничета над чорапите, които никой не знае къде отива.
Отзад и отпред са заедно, ако виждаш ;)
Изображение
Gogo_t
BFL Team™

Мнение от Gogo_t »

Оооо екипите за ФИФА са по добри аз като китмейкръ и на двете мога да ви го гарантирам.
Точно заради шибаната текстура на пес- екипа на левски за новият сезон е невъзможно да се направи, невъзможно !
Изображение
Понеже сега си играя пес 2008, та го направих да ми е по реалистично, но е невъзможно да сенаправи втората шарка на рамената, защото просто екипа е отвратителен
За сравнение екипа за фифа на левски
Изображение
Аз да уточня пак, че съм направил стотици екипи за пес и фифа и мога да гарантирам за фифата че са по добри... няма смисъл да се спори с мен на тази тема.
ЛЕВСКИ СОФИЯ
ochko
BFL Team™

Мнение от ochko »

Ванка, мисля щом двамата кит мейкъри ти го казваме... Няма нужда от повече спорове по тази тема.
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

ochko написа:Ванка, мисля щом двамата кит мейкъри ти го казваме... Няма нужда от повече спорове по тази тема.
ок обаче спор няма ПЕС рулира 8)

Изображение
AntrAcsA
BFL Team™

Мнение от AntrAcsA »

ochko написа:Ванка, мисля щом двамата кит мейкъри ти го казваме... Няма нужда от повече спорове по тази тема.
Чакай малко ! Ти спорише , че че екипите на фифа са по прости и улеснени от тези на ПЕС !!? видя , че не е така и смени темата , да не се разбере , че за пореден път се изказа неподготвен . Да екипите на ПЕСа са по елементарно направени , по ниска резелюция и можеби по лоши но спора не беше за това !!
creAtive

Мнение от creAtive »

Спам !!! Последно предупреждение !!
IvanMladenov
BFL Team™
Обратна връзка:

Мнение от IvanMladenov »

AntrAcsA написа:
Чакай малко ! Ти спорише , че че екипите на фифа са по прости и улеснени от тези на ПЕС !!? видя , че не е така и смени темата , да не се разбере , че за пореден път се изказа неподготвен . Да екипите на ПЕСа са по елементарно направени , по ниска резелюция и можеби по лоши но спора не беше за това !!
потвърждение на думите на Асен
IvanMladenov написа:очко, като заговорихме за екипи, вярно, е че се отразява много гадно, НО, за разлика от ФИФА, темплейта е прост - фланелката, отдолу гащетата, и до тях чорапите. Просто и лесно. А на фифа - едното квадратче е третия елемент от десния ръкав, а под него има същото квадратче, което обаче е осмия елемент от левия крачол на гащетата...
Изображение
Gogo_t
BFL Team™

Мнение от Gogo_t »

Момчета не спорете, по трудно е да се направи екип за ПЕС, защото е по сложен темплейта, колкото и да не ви се вярва
Доказах го с екипа на ЛЕвски.
За ФИфа го направих за 1 час за пес го мъчих 3 дни
ЛЕВСКИ СОФИЯ
maniakapetko

Мнение от maniakapetko »

Абе и аз съм на мнение,че донякъде фифа екипа е по лесен за "рисуване",но пък там трябва да се гредат гънки,сенки простотии и наистина има прекалено много части дето са подредени напълно нелогично.При екипите за ПЕС не трябва да се вглеждаш толкова в детайла-защтото енджина си го симулира перфиктно.Наистина можеби екипите за фифа са си по-лесни все пак видяхте колко много китмейкърчета се навъдиха тук.
П.С.Това е и моито мнение не съм най-големия спец и екипите ми са доста слаби.
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
Volov_Forever

Мнение от Volov_Forever »

Gogo_t написа:Оооо екипите за ФИФА са по добри аз като китмейкръ и на двете мога да ви го гарантирам.
Точно заради шибаната текстура на пес- екипа на левски за новият сезон е невъзможно да се направи, невъзможно !
Изображение
Понеже сега си играя пес 2008, та го направих да ми е по реалистично, но е невъзможно да сенаправи втората шарка на рамената, защото просто екипа е отвратителен
За сравнение екипа за фифа на левски
Изображение
Аз да уточня пак, че съм направил стотици екипи за пес и фифа и мога да гарантирам за фифата че са по добри... няма смисъл да се спори с мен на тази тема.
Това го открих преди 2 седмици ;) Дано темплейта за пес бъде друг
Levski_forever
BFL Team™

Мнение от Levski_forever »

Volov_Forever написа: Това го открих преди 2 седмици ;) Дано темплейта за пес бъде друг
уау !!! специалист :^)
Изображение
__SaNd1__

Мнение от __SaNd1__ »

Levski_forever написа:
Volov_Forever написа: Това го открих преди 2 седмици ;) Дано темплейта за пес бъде друг
уау !!! специалист :^)
:D :D :D

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Свободна зона”