Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer
Правила на форума
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
Моля, прочетете Правилата на форума преди да пишете.
-
- BFL Team™
Re: Pro Evolution Soccer versus FIFA Soccer
ЛЕВСКИ СОФИЯ
-
- Обратна връзка:
Графика:
ПЕС- 8; ФИФА- 7
Звук:
ПЕС-4 ; ФИФА - 7
Менюта и външно оформление:
ПЕС-4; ФИФА -8
Системни изисквания:
ФИФА- 9; ПЕС- 6
Брой отбори и първенства:
ФИФА- 9; ПЕС-6
Богатство на режимите на игра:
ПЕС-9; ФИФА- 5
Мултиплейър:
ФИФА - 8; ПЕС- 6
Геймплей (тук се дават до 20 точки):
ПЕС- 10 точки; ФИФА- 15 точки
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: От 100 възможни точки ФИФА печели с 68, а ПЕС получава 53.
Всички оценки са обективни.Накратно с последната си версия фифата дори и с малко промени постигна огромен напредък.
ПЕС- 8; ФИФА- 7
Звук:
ПЕС-4 ; ФИФА - 7
ПЕС-4; ФИФА -8
Системни изисквания:
ФИФА- 9; ПЕС- 6
ФИФА- 9; ПЕС-6
ПЕС-9; ФИФА- 5
Мултиплейър:
ФИФА - 8; ПЕС- 6
ПЕС- 10 точки; ФИФА- 15 точки
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: От 100 възможни точки ФИФА печели с 68, а ПЕС получава 53.
Всички оценки са обективни.Накратно с последната си версия фифата дори и с малко промени постигна огромен напредък.
-
- BFL Team™
В никакав случай не мога да се съглася , че е обективна оценката ти за ПЕСа защото ти не си запознат с почти нищо от играта !Най- абсурдно е да твърдиш , че гейплея на ФИФА е по добър от този на ПЕС ... Та ПЕС точно с това се наложи, с това стана извесна , как си обесняваш факта , че игра която не претижава абсолютно никакви лицензи успя да спечели толкова приходи , популярност и фeнове ? Играл си най много 3-4 мача и това е . Ама както и да е , все тая . Всеки има право на оценка и мнение колкото и грешни да са !
П.С. за изискванията за които Иван говори .. незнам аз винаги съм подкарвал и двете игри еднакво добре .
П.С. за изискванията за които Иван говори .. незнам аз винаги съм подкарвал и двете игри еднакво добре .
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
Още по-абсурдно е да даваш по-висока оценка на ФИФА за изискванията. Новата ФИФА е по-тежка от НФС Карбон или дори Про Стрийт - иска поне GF6600, 1GB RAM (май), и близо 2 гхз ПОНЕ! ПЕС 2008 тръгваше на стария ми комп - GF5200, 1,4 GHz, 512RAM. За кво си говорим... ФИФА 09 има изисквания като на next-gen игра, а откъдето и да погледнеш, това е изтискан current-gen.
-
- Обратна връзка:
Ем че тя и фифата тръгва на същата конфигурация въпроса е как тръгва... вие какво искате със щайги купени пре 2000-ната година да подкарвате игри 10 години? не става... затова тази година много фифа фенове няма да могат да я играят щот до преди една година на МХ карти подкарваха играта... а сега ЕА направиха голям скок... Мен с една и съща конфигурация 3 години по ред ми тръгваше фифата както и на един мой фр с МХ карта което беше най-голямото ми разочарование.Сега фифата има малко по-големи изисквания и край... а само да отбележа за протокола че рамта не е от голямо зн за видеокартата 512 или 1гб няма как да се отрази на този тип игри важни са скоростта на процесора на видеото и тн ама няма зн.IvanMladenov написа:Още по-абсурдно е да даваш по-висока оценка на ФИФА за изискванията. Новата ФИФА е по-тежка от НФС Карбон или дори Про Стрийт - иска поне GF6600, 1GB RAM (май), и близо 2 гхз ПОНЕ! ПЕС 2008 тръгваше на стария ми комп - GF5200, 1,4 GHz, 512RAM. За кво си говорим... ФИФА 09 има изисквания като на next-gen игра, а откъдето и да погледнеш, това е изтискан current-gen.
А на темата за геймплея до сега се търпеше и от време на време съм пускал ПЕС да видя кое му е толко доброто... пак казвам първия ми мач в 3-та мин минах целия отбор като тръгнах от центъра и вкарах с Бенбатов.Извинявай глейплей а на фифа 09 това е най-добрия геймплей за мене излизал за която и да е от двете игри.Свободно движение на топката нови финтове по реалистични падания по реалистично пазене на вратарите ВСИЧКО.Това е моето мнение.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
точно защото ФИФАта е по-тежка, би следвало оценката и да е по-ниска, защото и ПЕС 2008 беше с нова графика, пък не искаше GF6600 и 1000 гигахерца. А за геймплея - като толко те кефи, ходи играй перфектната ФИФА дето играеш с МИШКА и дето като натиснеш пас твоя чака докато не му земат топката....
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
Моите оценки, въз основа на PC версията:
Графика:
ПЕС - 8; ФИФА - 6
ПЕС не е най-красивата игра на света, но пък е абсолютен next-gen, докато ФИФА с "частичния" next-gen (то всъщност няма такова нещо, има current-gen и next-gen, няма средна точка), е по-скоро изтискан current-gen, отколкото игра от следващо поколение.
Звук:
ПЕС - 5 ; ФИФА - 8
Освен, че музиката на ФИФА е лицензирана, и че коментаторите са по-точни, в другите неща няма големи разлики. Да не забравяме, че ПЕС 2009 ще може да се слагат mp3-ки от харда.
ПЕС - 6; ФИФА - 8
На ПЕС менютата винаги са били "грозни", но пък винаги са вършели работа, просто и лесно. Последната ПЕС 2008 беше доста развалена на тази тема. ФИФА винаги е имала едни такива менюта, че ако не съм играл играта, трябва да търся някои неща по 100 години.
Системни изисквания:
ФИФА - 3; ПЕС - 7
ФИФА тази година с тези изисквания са пълна излъгация. Не може да имаш такива изисквания за current-gen игра. В момента и next-gen игрите даже нямат такива изисквания - например ПЕС 2008, next-gen игра, вървеше на стария ми компютър, който беше нещо уникално - GF5200 (128 Video), 512 RAM, 1,4 GHz. За какви изисквания си говорим. А на ФИФА и слагам 3, защото просто това е първата current-gen с такива изисквания.
ФИФА - 9; ПЕС - 6
Да, тук ФИФА печели, просто защото има 10000 първенства, а ПЕС открай време кара само на Англия, Франция, Испания, Италия, Холандия и Лигата със празните отбори (Other C).
ПЕС - 8; ФИФА - 5
ПЕС 2009 ще има много нови режими - Become A Legend, Legends, Champions League Mode. Като добавим и предните Master League, League, Cup, Random Match и International Challenge (последните две от ПЕС6), мисля че стават доста. ФИФА, освен Career Mode, друго няма горе-долу. Освен Be A Pro, което уж е било невероятната иновация, ама го има в една друга игра на Конами от 3 години (мисля че се казваше WE 2007, или J-League беше?).
Мултиплейър:
ФИФА - 7; ПЕС - 6
ФИФА има безплатно мулти, така да се каже. ПЕС винаги са били на сървъри, на които може да се играе само с оригинална игра. Ако на някой това му пука, значи ФИФА има по-добро мулти, но лично според мен, колкото и добро да е, като играя с някой (например Баго), поне 100 пъти опитваме да се свържем, щото докато избираме отбори крашва, или докато единия се кънектва, на другия му се бъгва играта и тн. ПЕС вярно е на сървъри, но пък там още преди да почне мач ти изписва дали можеш да играеш с някой или не. ПЕС 2008 беше доста лагав на тая тема, но имаше и хак да се играе с пиратска игра. ПЕС 6 пък е перфектна на тая тема, има си всичко - сървъри, мачове, статистики, кланове, 2в2 мачове и други. Включвам я, защото не са и спрели сървърите още
ПЕС - 15 точки; ФИФА - 8 точки
Някой може да ме напсува, ама си е баш така. ПЕС 2008 вярно не беше с много хубав геймплей, можеше да минеш всички с един играч, да биеш топката с пълна сила и пак да вкараш, но ако погледнем ПЕС 6, той беше невероятен. Не можеш да минеш повече от 1-2 играча, много точна откъм скорост игра, биеш съвсем леко и топката отива доста над вратата, трикове, всичко. ФИФА открай време е една и съща - мачове, завършващи 7-7, уникално слаба защита, вратарите от центъра като им биеш пропускаха, центрираш с пълна сила пък топката му отива точно на главата, натискаш пас, пък чакаш 10 секунди да му вземат топката, за да се сети да подаде, и при анимацията на подаването да спъне другия играч и да получи жълт картон и други. Повечето иновация е била взета от ПЕС - например manual pass-a, дето бил най-великата иновация в футбола ( ). Единственото "забележително", дето го няма в ПЕС, е играта с мишка на ФИФА 09, което според мен е най-простото нещо на света. За какво са го направили - за да покажат, че играта е за PC? Просто е много тъпо направено.
Краен резултат - 61 точки за ПЕС, 54 за ФИФА. Просто на PC, ФИФА докато не започнат да я портват от XBOX360, няма да е добра. На графика (current-gen), на геймплей, на изисквания...
Мисля че оценката е обективна, защото преди всичко съм оставил аргументи за всичко
Графика:
ПЕС - 8; ФИФА - 6
ПЕС не е най-красивата игра на света, но пък е абсолютен next-gen, докато ФИФА с "частичния" next-gen (то всъщност няма такова нещо, има current-gen и next-gen, няма средна точка), е по-скоро изтискан current-gen, отколкото игра от следващо поколение.
Звук:
ПЕС - 5 ; ФИФА - 8
Освен, че музиката на ФИФА е лицензирана, и че коментаторите са по-точни, в другите неща няма големи разлики. Да не забравяме, че ПЕС 2009 ще може да се слагат mp3-ки от харда.
ПЕС - 6; ФИФА - 8
На ПЕС менютата винаги са били "грозни", но пък винаги са вършели работа, просто и лесно. Последната ПЕС 2008 беше доста развалена на тази тема. ФИФА винаги е имала едни такива менюта, че ако не съм играл играта, трябва да търся някои неща по 100 години.
Системни изисквания:
ФИФА - 3; ПЕС - 7
ФИФА тази година с тези изисквания са пълна излъгация. Не може да имаш такива изисквания за current-gen игра. В момента и next-gen игрите даже нямат такива изисквания - например ПЕС 2008, next-gen игра, вървеше на стария ми компютър, който беше нещо уникално - GF5200 (128 Video), 512 RAM, 1,4 GHz. За какви изисквания си говорим. А на ФИФА и слагам 3, защото просто това е първата current-gen с такива изисквания.
ФИФА - 9; ПЕС - 6
Да, тук ФИФА печели, просто защото има 10000 първенства, а ПЕС открай време кара само на Англия, Франция, Испания, Италия, Холандия и Лигата със празните отбори (Other C).
ПЕС - 8; ФИФА - 5
ПЕС 2009 ще има много нови режими - Become A Legend, Legends, Champions League Mode. Като добавим и предните Master League, League, Cup, Random Match и International Challenge (последните две от ПЕС6), мисля че стават доста. ФИФА, освен Career Mode, друго няма горе-долу. Освен Be A Pro, което уж е било невероятната иновация, ама го има в една друга игра на Конами от 3 години (мисля че се казваше WE 2007, или J-League беше?).
Мултиплейър:
ФИФА - 7; ПЕС - 6
ФИФА има безплатно мулти, така да се каже. ПЕС винаги са били на сървъри, на които може да се играе само с оригинална игра. Ако на някой това му пука, значи ФИФА има по-добро мулти, но лично според мен, колкото и добро да е, като играя с някой (например Баго), поне 100 пъти опитваме да се свържем, щото докато избираме отбори крашва, или докато единия се кънектва, на другия му се бъгва играта и тн. ПЕС вярно е на сървъри, но пък там още преди да почне мач ти изписва дали можеш да играеш с някой или не. ПЕС 2008 беше доста лагав на тая тема, но имаше и хак да се играе с пиратска игра. ПЕС 6 пък е перфектна на тая тема, има си всичко - сървъри, мачове, статистики, кланове, 2в2 мачове и други. Включвам я, защото не са и спрели сървърите още
ПЕС - 15 точки; ФИФА - 8 точки
Някой може да ме напсува, ама си е баш така. ПЕС 2008 вярно не беше с много хубав геймплей, можеше да минеш всички с един играч, да биеш топката с пълна сила и пак да вкараш, но ако погледнем ПЕС 6, той беше невероятен. Не можеш да минеш повече от 1-2 играча, много точна откъм скорост игра, биеш съвсем леко и топката отива доста над вратата, трикове, всичко. ФИФА открай време е една и съща - мачове, завършващи 7-7, уникално слаба защита, вратарите от центъра като им биеш пропускаха, центрираш с пълна сила пък топката му отива точно на главата, натискаш пас, пък чакаш 10 секунди да му вземат топката, за да се сети да подаде, и при анимацията на подаването да спъне другия играч и да получи жълт картон и други. Повечето иновация е била взета от ПЕС - например manual pass-a, дето бил най-великата иновация в футбола ( ). Единственото "забележително", дето го няма в ПЕС, е играта с мишка на ФИФА 09, което според мен е най-простото нещо на света. За какво са го направили - за да покажат, че играта е за PC? Просто е много тъпо направено.
Краен резултат - 61 точки за ПЕС, 54 за ФИФА. Просто на PC, ФИФА докато не започнат да я портват от XBOX360, няма да е добра. На графика (current-gen), на геймплей, на изисквания...
Мисля че оценката е обективна, защото преди всичко съм оставил аргументи за всичко
-
- Обратна връзка:
Еми играя я и без мишка пак я играя... а това дето натискаш пас... като си сакат и не можеш да я играеш са кое си е си еIvanMladenov написа:точно защото ФИФАта е по-тежка, би следвало оценката и да е по-ниска, защото и ПЕС 2008 беше с нова графика, пък не искаше GF6600 и 1000 гигахерца. А за геймплея - като толко те кефи, ходи играй перфектната ФИФА дето играеш с МИШКА и дето като натиснеш пас твоя чака докато не му земат топката....
П.П тия работи за мултито дет си ги написал са абсолютни смехории както и за менюто което е в пъти по простичко от това на ПЕС
Последно промяна от rap17ka7a на 16 Сеп 2008 11:36, променено общо 1 път.
-
rap17ka7a написа:Еми играя я и без мишка пак я играя... а това дето натискаш пас... като си сакат и не можеш да я играеш са кое си е си еIvanMladenov написа:точно защото ФИФАта е по-тежка, би следвало оценката и да е по-ниска, защото и ПЕС 2008 беше с нова графика, пък не искаше GF6600 и 1000 гигахерца. А за геймплея - като толко те кефи, ходи играй перфектната ФИФА дето играеш с МИШКА и дето като натиснеш пас твоя чака докато не му земат топката....
Дай един детайл за геймплея на ФИФА, който е по-добър от на ПЕС. Айде за графиката и звука ясно. За менютата също. Там две мнения няма.
Обаче дай един пример, в който геймплея на ФИФА е по-добър.
Аз мога да ти дам примери за обратното, но трябва да ходя на училище.
-
- BFL Team™
Кога ФИФА е имала по добра графика от ПЕС ?? Можеби ако сравняваме ПЕС 2008 и ФИФА 08 при некст ген конзолите , ДА но само тогава , ако изключим ужасните лица при ФИФА ама това беше само за една година , тази година вече нещата са различни , ако неса не е с по добра то са поне на едно ниво , но от видяното според мен ПЕСа ще има лека преднина . А за миналите години просто да не говорим, там вече е прекалено брутална преднината на ПЕСа.Snoop DoG-iZle написа:rap17ka7a написа:Еми играя я и без мишка пак я играя... а това дето натискаш пас... като си сакат и не можеш да я играеш са кое си е си еIvanMladenov написа:точно защото ФИФАта е по-тежка, би следвало оценката и да е по-ниска, защото и ПЕС 2008 беше с нова графика, пък не искаше GF6600 и 1000 гигахерца. А за геймплея - като толко те кефи, ходи играй перфектната ФИФА дето играеш с МИШКА и дето като натиснеш пас твоя чака докато не му земат топката....
Дай един детайл за геймплея на ФИФА, който е по-добър от на ПЕС. Айде за графиката и звука ясно. За менютата също. Там две мнения няма.
Обаче дай един пример, в който геймплея на ФИФА е по-добър.
Аз мога да ти дам примери за обратното, но трябва да ходя на училище.
П.С. Много ми допата традицията , която беше започнта от Снооп Дог и продължена от rap17ka7a и Иван . Всеки да оценя игрите по точно определени критерии
Графика:
Звук:
Системни изисквания:
Мултиплейър:
Възможности за настройка на стратегиите:
Геймплей (тук се дават до 20 точки)
На всякаде освен на геймплей всеки ще дава оценка от 1 до 10 и с кратък коментар защо !
-
И аз съм на мнението,че ако портнат фифата от ХБокс 360 на PC определено ще пожъне невероятен успех.Това,което сега се опитват да праявт ЕА е изсмукване от пръстите.Но аз съм на мнението,че ЕА никога няма да портнат фифа от ХБокс на PC.Най-вероятно заради,нещото наречено пиратство и заради,което ЕА спряха другите си игри за PC платформата.(освен хокея,но и на него му е последна версия)
Сега малко и аз да подавам оценки.
Графика:
ПЕС-8 Фифа 08/09-5
Тук даже правя сравнение и с това,което съм видял от демото на Фифа 09.Лицата на новата са хубави и детайлни за разлика от предишните версии.Но пък останалото като цяло мисля,че куца-зле изглеждащи съдии(никакви реакция при отсъждане и изглеждат ужасно,а да не говорим за брадвите на страничните),много зле изглеждащи тениски-Даже не забелязах дали има промяна на гънките на екипите.3D тревата е хубава,но не може 1/3 от топката да е в нея.Да екипите на ПЕС също не се велики(каточели са от найлон-но поне се разтягат,ако футболист ги дърпа и се нагъват доста реалистично.Тук бих сложил и филмчетата,които в ПЕС са по-добри.
Звук:
ПЕС -5 Фифа-7
Звук за мен не е най-важното.Но наистина каментаторите в Фифа са по-адекватни.При музиката нещата са доста различни.Саунда на Фифата мен не ме кефи в повечето случаи.В ПЕС 2008 имаше 2-3 песни,които много ме изкефиха.
ПЕС-4 Фифа 6
Менютата на ПЕС 2008 са ужасно неудобни,а тези на фифата наистина са объркващи ако си по-голям новак.И ако не си се занимавал дълго ако тръгнеш да търсиш нещо може и да не го откриеш.
Системни изисквания:
Тук бих сложил ПЕС 2008,Фифа 08 и Фифа 09 като сравнение(за ПЕС 2009 има време,но изискванията няма да са с такъв скок както при фифата)
ПЕС 2008-6 Фифа 08-8 Фифа 09 -4
Изискванията на 08 са перфектни с оглед на лошото качество.Тези на ПЕС същоса нормални пък за качеството,което се предлага.Но при 09 положението е трагично.Играта е променена,но просто тези изисквания са яко прецакани.НА 512 рам и някво по-ново Ати на един приятел му върви трудно на Медиум.
ПЕС-5 Фифа 6
За мен не е проблемът първенствата и отборите.Фифа има повече,но път въобще не си пускам,полското,турското или някое от другите единственият за което давам по-висока оценка е Бундеслигата.При ПЕС нещата наистина не са розови,но има купища модове и не мисля,че е голям минус.Тази година наистина няма да има пълна Испания,но ще има ШЛ и това е радостно.
ПЕС-7 Фифа -4
Не съм най-големия фен на Мастър Лигата,но като замисъл е добре и според мен може да се разгърне и да стане велик режим.Кариерата на фифата се опитва да вкара мениджмънт,но тои е толкова плосък и безвкусен и нериалистичен,че няма до къде.
Мултиплейър:
ПЕС-4 Фифа-6
Фифата има възможност за безплатна игра,но това е краино недостатъчно+че връзката е адски нестабилна.ПЕС има малко проблематично мулти при 2008,но при 6 е пърфекти и мисл,че и при новата ще е пърфект.
ПЕС-7 Фифа-3
ПЕС има доста голям спектър от това,как да настроиш играта си,докато фифата има само някви смешни формации.
ПЕС-15 Фифа-8
Тук никой не е съгласен с никой,на за мен движенията на топката и футболистите,са просто на светлини години от тезе в фифа.При фифата и финтовете и всичко става лесно и когато си поискаш и горе-долу с които футболист си поискаш.Сблъсъците между футболистите са далеч по-реалистични в ПЕС.Също така и ударите,към вратата.
Тун при геймплеа бих сложил и изкуствения интелект.НА фифата са ми необходими 5 мача на ПРофесионалист,за да се преместа на World Class-а пък на тази степен са ми необходими 20 мача за да бия всеки отбор,без проблеми,после е скука и става само за мрежа.При ПЕС,винаги започвам от Regular и ми трябват поне 20-25 мача да стегна на топ клас,които вече и след над 100 мача не съм сигурен дали ще успея да бия-особено ако играя с слаб отбор това е почти 90% невъзможно.
Общо ПЕС-61 Фифа-53*
*При Системните изисквания съм взел по-високата оценка.
Сега малко и аз да подавам оценки.
Графика:
ПЕС-8 Фифа 08/09-5
Тук даже правя сравнение и с това,което съм видял от демото на Фифа 09.Лицата на новата са хубави и детайлни за разлика от предишните версии.Но пък останалото като цяло мисля,че куца-зле изглеждащи съдии(никакви реакция при отсъждане и изглеждат ужасно,а да не говорим за брадвите на страничните),много зле изглеждащи тениски-Даже не забелязах дали има промяна на гънките на екипите.3D тревата е хубава,но не може 1/3 от топката да е в нея.Да екипите на ПЕС също не се велики(каточели са от найлон-но поне се разтягат,ако футболист ги дърпа и се нагъват доста реалистично.Тук бих сложил и филмчетата,които в ПЕС са по-добри.
Звук:
ПЕС -5 Фифа-7
Звук за мен не е най-важното.Но наистина каментаторите в Фифа са по-адекватни.При музиката нещата са доста различни.Саунда на Фифата мен не ме кефи в повечето случаи.В ПЕС 2008 имаше 2-3 песни,които много ме изкефиха.
ПЕС-4 Фифа 6
Менютата на ПЕС 2008 са ужасно неудобни,а тези на фифата наистина са объркващи ако си по-голям новак.И ако не си се занимавал дълго ако тръгнеш да търсиш нещо може и да не го откриеш.
Системни изисквания:
Тук бих сложил ПЕС 2008,Фифа 08 и Фифа 09 като сравнение(за ПЕС 2009 има време,но изискванията няма да са с такъв скок както при фифата)
ПЕС 2008-6 Фифа 08-8 Фифа 09 -4
Изискванията на 08 са перфектни с оглед на лошото качество.Тези на ПЕС същоса нормални пък за качеството,което се предлага.Но при 09 положението е трагично.Играта е променена,но просто тези изисквания са яко прецакани.НА 512 рам и някво по-ново Ати на един приятел му върви трудно на Медиум.
ПЕС-5 Фифа 6
За мен не е проблемът първенствата и отборите.Фифа има повече,но път въобще не си пускам,полското,турското или някое от другите единственият за което давам по-висока оценка е Бундеслигата.При ПЕС нещата наистина не са розови,но има купища модове и не мисля,че е голям минус.Тази година наистина няма да има пълна Испания,но ще има ШЛ и това е радостно.
ПЕС-7 Фифа -4
Не съм най-големия фен на Мастър Лигата,но като замисъл е добре и според мен може да се разгърне и да стане велик режим.Кариерата на фифата се опитва да вкара мениджмънт,но тои е толкова плосък и безвкусен и нериалистичен,че няма до къде.
Мултиплейър:
ПЕС-4 Фифа-6
Фифата има възможност за безплатна игра,но това е краино недостатъчно+че връзката е адски нестабилна.ПЕС има малко проблематично мулти при 2008,но при 6 е пърфекти и мисл,че и при новата ще е пърфект.
ПЕС-7 Фифа-3
ПЕС има доста голям спектър от това,как да настроиш играта си,докато фифата има само някви смешни формации.
ПЕС-15 Фифа-8
Тук никой не е съгласен с никой,на за мен движенията на топката и футболистите,са просто на светлини години от тезе в фифа.При фифата и финтовете и всичко става лесно и когато си поискаш и горе-долу с които футболист си поискаш.Сблъсъците между футболистите са далеч по-реалистични в ПЕС.Също така и ударите,към вратата.
Тун при геймплеа бих сложил и изкуствения интелект.НА фифата са ми необходими 5 мача на ПРофесионалист,за да се преместа на World Class-а пък на тази степен са ми необходими 20 мача за да бия всеки отбор,без проблеми,после е скука и става само за мрежа.При ПЕС,винаги започвам от Regular и ми трябват поне 20-25 мача да стегна на топ клас,които вече и след над 100 мача не съм сигурен дали ще успея да бия-особено ако играя с слаб отбор това е почти 90% невъзможно.
Общо ПЕС-61 Фифа-53*
*При Системните изисквания съм взел по-високата оценка.
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
-
Абе аз ли не разбрах нещо или сравнявате едно демо с още не излезнала игра
-
Ами сравняваме фифа 08/09 демо и ПЕС 2008
НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЛЕВСКИ, НИЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ ЦСКА, А СЛАВИЯ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, ОТБОРЪТ НА НАШ'ТЕ ДЕДИ, ОТБОРЪТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. ОТБОРЪТ ЩЕ Е ШАМПИОН, ЗАЩОТО ТОВА Е СЪДБАТА,НА БЕЛИЯ ОТБОР,БЕЛИ БОГОВЕ!!!
-
- BFL Team™
Сравнява се ФИФА срещо ПЕС , изцяло ! Не само определени издания .
-
Антракс нямах предивид, че графиката на ФИФА е по-добра, а че за графиката и звука всичко е ясно. Няма как да кажеш, че графиката на ФИФА е по-добра или, че звука на ПЕС е по-добър - това е ясно от всички. Имах предвид, че по отношение на геймплея всеки сам си определя критериите.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
ами това за мултито не са никакви смехории защото наистина така се получава като играя с някой. Менюто, кво ми го коментираш, нали има по-висока оценка. Но пак е доста претрупанo, може да е много по-просто.rap17ka7a написа:Еми играя я и без мишка пак я играя... а това дето натискаш пас... като си сакат и не можеш да я играеш са кое си е си еIvanMladenov написа:точно защото ФИФАта е по-тежка, би следвало оценката и да е по-ниска, защото и ПЕС 2008 беше с нова графика, пък не искаше GF6600 и 1000 гигахерца. А за геймплея - като толко те кефи, ходи играй перфектната ФИФА дето играеш с МИШКА и дето като натиснеш пас твоя чака докато не му земат топката....
П.П тия работи за мултито дет си ги написал са абсолютни смехории както и за менюто което е в пъти по простичко от това на ПЕС
А за сакатството не ми говори, бия хора, играещи ФИФА от 100 години и мислещи се за богове! Аз ако съм сакат, вие трябва да сте сто процентови инвалиди
-
- BFL Team™
Защо приказвате глупости всичките? И защо определяте играта по някаква много странна точкова система. Дайте за всеки детайл да се полагат по една точка. Да кажем саунд : FIFA-1, PES-0. После се вижда в колко аспекта едната е по-добрата от другата. То с тая система мога да дам на пет критерия предимство за ПЕС и накрая за последното да дам 10 към 1 и FIFA да е първа. Пишете и се брои: ФИФА - 4, ПЕС - 3 и това е.
Иначе за геймплея. Каква е тая работа: "Геймплея е невероятен, само дето минавам всички с един играч и всеки удар е гол''?!?!?! Е, извинявайте ама то все едно да кажа:
- ФИФА е много лека игра, е вярно, че иска 4gb РАМ, последна видео карта и 4-ри ядрен процесор, но си е лека... Смешно е.
Иначе за геймплея. Каква е тая работа: "Геймплея е невероятен, само дето минавам всички с един играч и всеки удар е гол''?!?!?! Е, извинявайте ама то все едно да кажа:
- ФИФА е много лека игра, е вярно, че иска 4gb РАМ, последна видео карта и 4-ри ядрен процесор, но си е лека... Смешно е.
-
- BFL Team™
- Обратна връзка:
по твоята система моите точки ще саochko написа:Защо приказвате глупости всичките? И защо определяте играта по някаква много странна точкова система. Дайте за всеки детайл да се полагат по една точка. Да кажем саунд : FIFA-1, PES-0. После се вижда в колко аспекта едната е по-добрата от другата. То с тая система мога да дам на пет критерия предимство за ПЕС и накрая за последното да дам 10 към 1 и FIFA да е първа. Пишете и се брои: ФИФА - 4, ПЕС - 3 и това е.
Графика: ПЕС
Звук: ФИФА
Менюта и външно оформление: ФИФА
Системни изисквания: ПЕС
Брой отбори и първенства: ФИФА
Богатство на режимите на игра: ПЕС
Мултиплейър: ФИФА
Възможности за настройка на стратегиите: ПЕС
Геймплей (тук се дават до 20 точки) ПЕС
резултата при мен е 5 на 4. А за геймплея на ПЕС2008 не съм казал че е невероятен, даже напротив, ако се сравнява с ПЕС 6 е ужасяващ, но пък всравнение с ФИФА нещата са горе-долу равни. А тъй като става дума за всички ПЕСове, а не само най-новия, съм писал геймплея като по-добър в ПЕС, защото откъдето и да погледнеш, на ФИФАта всички подобрения по геймплея последните години са взети от ПЕС. Включително и Be A Pro.
-
- Обратна връзка:
Почти съм съгласен с тебе но на последната фифа и геймплея и графиката ми харесват повече отколкото на всеки друг ПЕС до сега при положение че не е некст ген а ПЕС вече си показаха некст гена... следователно следващото издание на фифата би трябвало да е уникално а това също е на едно много високо ниво и на мен лично ми харесва доста повече от който и да е ПЕС.
-
Мхм, отново се изказваш без аргументи...rap17ka7a написа:Почти съм съгласен с тебе но на последната фифа и геймплея и графиката ми харесват повече отколкото на всеки друг ПЕС до сега при положение че не е некст ген а ПЕС вече си показаха некст гена... следователно следващото издание на фифата би трябвало да е уникално а това също е на едно много високо ниво и на мен лично ми харесва доста повече от който и да е ПЕС.